Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teknisk projektledare till Storstockholms brandförsvar

Teknisk projektledare till Storstockholms brandförsvar

Storstockholms brandförsvar · Stockholm · Ansök senast 28 aug. (17 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Storstockholms brandförsvar har beredskap dygnet runt i våra tio medlemskommuner. Verksamheten innefattar räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av exempelvis skolor och sjukhus.

Vi svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, delar av Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Vår verksamhet omfattar 16 brandstationer och tio räddningsvärn. Vi har personal i beredskap dygnet runt. Beredskap finns även i form av olika specialfunktioner, såsom räddningsdykning och internationell snabbinsatsstyrka. www.storstockholm.brand.se

Under 2021 påbörjades arbetet med att bygga upp en helt ny IT-organisation inom SSBF. Avdelningen består idag av 10 personer och vi söker nu ytterligare en teknisk projektledare.

Arbetsuppgifter
I rollen som teknisk projektledare kommer du att arbeta med att driva projekt inom såväl infrastruktur som system. Storleken på projekten varierar. Du kommer att arbeta med projekten från start till mål vilket innebär allt från kravställning, resurshantering, ledning och styrning, dokumentation, leda möten med såväl interna och externa deltagare som med styrgrupper samt uppföljning och utvärdering. I det dagliga arbetet kommer du att arbeta nära såväl verksamheten som kollegorna i gruppen och externa leverantörer.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande dokumenterad arbetserfarenhet samt några års erfarenhet av arbete inom IT, gärna inom infrastruktur och drift. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av arbete med teknisk projektledning och erfarenhet av arbete med projektdokumentation. Du har en god teknisk kompetens och kan göra både tekniska bedömningar av olika lösningar, prioritera aktiviteter i tekniska projekt samt kravställning gentemot externa leverantörer. Du uttrycker dig väl i tal och i skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet av arbete med RAKEL och telefonilösningar samt erfarenhet av att vara delaktig vid upphandlingar enligt LOU.

Personliga egenskaper
Som person är du social, kommunikativ och driven. Du har en god förmåga att prioritera, är nyfiken och vågar ifrågasätta. Det är viktigt att du är prestigelös och att du tycker om att samarbeta för att tillsammans leverera den bästa IT´n till verksamheten.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är tjänsten placerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen omfattar bakgrundskontroll och säkerhetssamtal som genomförs av SSBF anlitad extern part samt en registerkontroll hos säkerhetspolisen.

Storstockholms brandförsvar erbjuder
Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

Välkommen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Storstockholms brandförsvar

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen