Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teknikspecialist kontrollanläggning – Vattenfall Vattenkraft

Sundsvall · Sundsvall

·

Ansök senast 1 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Avdelning Kraftstationsteknik

Vårt fokus är långsiktig och hållbar förvaltning av Vattenfall Vattenkrafts produktionsanläggningar. I avdelningen är vi idag elva medarbetare med specialistkunskaper inom vattenkraftens olika teknikområden.

Vi söker en teknikspecialist kontrollanläggning

I denna roll kommer du att arbeta med tekniskt stöd och styrning inom kontrollanläggningsområdet. Du kommer löpande att samarbeta med kollegor inom hela Vattenfall Vattenkraft och externa leverantörer.

Du kommer bland annat att ta fram tekniska kravspecifikationer för utrustningar som ska möta anläggnings- och kraftsystembehov och utveckla arbetsmodeller för effektivt införande och förvaltning av styr- och skyddssystem. Vi använder modern teknik som kan behöva anpassas till befintlig och äldre teknik/utrustning, det gör att vi kan erbjuda omväxlande och utmanande arbetsuppgifter.

Vi har antagit en strategisk inriktning för våra automationsplattformar i produktionsanläggningarna, och den ska vi tillämpa och utveckla i kommande projekt inom kontrollanläggningsområdet. Parallellt med projekten arbetar vi tillsammans med att effektivisera arbetssätt och bygga upp vår kompetens för en väl fungerande långsiktig förvaltning av befintliga och kommande installationer.

Dina erfarenheter

För att optimera hur vi använder oss av tillgänglig teknik söker vi dig som har mycket god förmåga att se samband och lösningar på tekniska utmaningar, du har ett stort intresse för teknik i allmänhet och ett kreativt sätt att tänka.

Du är civilingenjör inom elektro, elkraft eller annan inriktning, alternativt likvärdiga erfarenheter. Det är viktigt att du har erfarenhet av projektering, systemdesign och elkonstruktion.

Det är meriterande med erfarenhet av:

• Reläskydd (ABB Relion och Siemens Siprotec)

• IEC 61850-kommunikation

• ABB 800xA

• Siemens S7-300/WinCC

• IT-säkerhet

• Fjärrkontroll IEC 60870-5-104

• Vattenkraftproduktion.

Arbetet kräver samarbetsförmåga och att du kommunicerar på ett tydligt sätt (vi använder både svenska och engelska i tal och skrift). Vi söker dig som är strukturerad, trivs med ansvar, intresserad av förbättringsarbete och som gärna antar ett långsiktigt perspektiv när du analyserar olika frågeställningar.

Vi använder ett flertal system och programvaror, en bra IT-vana är ett måste. Arbetet kommer att innebära vissa resor, B-körkort är ett krav.

Placeringsort

Är Luleå alternativt annan ort där Vattenfall Vattenkraft finns etablerade.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 1 februari, 2021. För frågor om din ansökan eller ansökningsportalen, kontakta rekryterare Ingela Skoog.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef är Klas Huhtasaari. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO.

Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sundsvall

Placering

Sundsvall

Kontaktperson

Vattenfall AB

Vid ansökan:Ange referens Teknikspecialist i din ansökan