Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teknikingenjör inom kontrollsystem

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 17 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som teknikingenjör inom kontrollsystem kommer du ha möjlighet att påverka järnvägens tekniska utformning. Du kommer vara med och utveckla infrastrukturen samt stötta organisationen för att lösa problem på så väl kort som lång sikt.

Du kommer tillsammans med två kollegor att dela på ansvaret inom området. Ditt huvudsakliga fokus kommer ligga på att implementera en framtagen teknisk lösning i projekt där vi bygger nya anläggningar eller moderniserar befintliga.

I rollen ingår även att utgöra ett expertstöd i Trafikverkets olika investerings- och underhållsprojekt. Samarbete med flera delar av Trafikverkets organisation är en förutsättning för att skapa förståelse för behov, tekniska krav och eventuella begränsningar.

Som Teknikingenjör inom sektionen Kraftförsörjning kommer du arbeta med följande uppgifter:
  • Implementera och konfigurera en framtagen teknisk lösning i nya och befintliga anläggningar. Detta inkluderar att programmera PLC- och HMI-system. Arbeta med olika kommunikationsprotokoll och hårdtrådad signalutbyte mot tex. brytare, reläskydd och överliggande SCADA-system.
  • Utgöra tekniskt stöd internt inom Trafikverket men även mot externa parter såsom entreprenörer
  • Stötta vid regelverksarbeten och framtagande av tekniska krav
  • Upprätta och justera anläggningsdokumentation
  • Delta samt dokumentera resultat av idrifttagningar
Vilka är vi?

Vi på Kraftförsörjning består av ett femtontal medarbetare och är en av fyra sektioner inom enheten Elkraft. Vi jobbar nationellt med ett team bestående av specialister med en bred och djup kompetens inom kraftförsörjningssystem, komponenter, elmiljö samt elsäkerhet. Vi ansvarar för kraftförsörjningsanläggningens olika ingående system och komponenter såsom frekvensomformare, ställverk, transformatorer och kontrollsystem.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som teknikingenjör är det viktigt att du har en god problemlösningsförmåga som gör att du kan identifiera problem och utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande, tar ansvar för din uppgift och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som
  • har en ingenjörsutbildning på högskolenivå, gärna med elkraft-, data- eller automationsinriktning med fokus på programmering
  • har aktuell erfarenhet av arbete med SCADA och PLC-system (eller motsvarande system som vi bedömer har liknande komplexitet)
  • har mycket god datorvana och är lättlärd i nya system
  • har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, då intern och extern kommunikation och dokumentation sker på svenska
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet av att utforma HMI-lösningar baserade på SCADA-plattformen Xenon
  • är orienterad i produktfamiljen SICAM och dess programmeringsmiljö SICAM-toolbox
  • är orienterad i kommunikationsprotokollet IEC 61850
  • har kunskap om järnvägens kraftförsörjning och elkraftanläggningar
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-17

Upplysningar

Rekryterande chef Niklas Fransson
0101231825

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Niklas Fransson

0101231825

Dela jobbannonsen

Anmäl annons