Tekniker IT

Trafikverket · Gävle

·

Ansök senast 13 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter
Vill du jobba med realtidssystem som varje dag har betydelse för trafikanten? Som Tekniker IT får dina dagliga leveranser avgörande betydelse för trafikledarnas förmåga att informera och styra vägtrafiken. I den här spännande rollen arbetar du i nära samarbete med övriga medarbetare och intressenter.

Vi är 12 medarbetare i ett team på Enheten Applikationsdrift inom Väg IT som har ett öppet arbetsklimat och ett gott samarbete och som nu söker en till kollega som är nyfiken och hungrig på att lära. Enhetens ansvar är att se till att skapa förutsättningar för Trafikverkets medarbetare runtom i landet att kunna informera och styra vägtrafiken via vägsystem så att trafikanterna kommer fram på ett smidigt och tryggt sätt. Miljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av support till Trafikcentralens medarbetare och det arbetet innebär
  • applikationsdrift och applikationssupport av operativa vägsystem
  • felsökning och felavhjälpning
  • arbeta med driftsättningar
  • övervakning av system
  • i takt med teknikutveckling optimera driftmiljöer
Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är utvecklingsorienterad och drivs av att lösa problem på ett strukturerat och analytiskt sätt där du tar ansvar för att lösa uppgiften. Du är bra på att samarbeta och kommunicera för att ge bästa möjliga stöd och support men har även förmågan att kunna arbeta självständigt.

Vi söker dig som
  • har en gymnasial utbildning inom IT eller motsvarande
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och förstå texter på engelska
Meriterande om du
  • har goda kunskaper inom Microsofts produkter
  • har kunskaper och förståelse av ITIL
Placeringsort: Göteborg eller Gävle

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer planeras till att genomföras under v 44.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi skapar förutsättningar för att Sveriges transportsystem fungerar dygnet runt och att trafiken flyter på. Våra IT- och telekomlösningar är nödvändiga för att människor ska kunna mötas och att varor ska komma fram i tid. Som Tekniker IT gör du skillnad och du blir en viktig del av något stort.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi är avgörande för att tågen går i tid och att bilarna rullar smidigt och säkert genom Sverige på vägar, genom tunnlar och över broar. Dygnet runt, året runt. Vill du vara med i det arbetet?

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-13

Upplysningar

Rekryterande chef Helen Norman
0101257131

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gävle

Kontaktperson

Helen Norman

0101257131