Technology & Process Manager till Nouryon

Sigma Recruit · Kumla

·

Ansök senast 4 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi är oerhört stolta över den satsning och expansion som pågår på vår site i Kvarntorp, strax utanför Örebro. Den har gett oss en viktig plats i koncernen och vi har öppnat upp för ett flertal nya affärsmöjligheter. Efterfrågan på våra produkter ökar globalt och vi kommer att fortsätta rekrytera ett flertal nyckelpersoner.

Till vår produktionsanläggning söker vi en Technology & Process Manager. Kontinuerlig förbättring och kvalitet är några av de viktigaste komponenterna i denna ledande befattning.


Din vardag
Nouryon är en världsledare inom specialkemi och arbetar för en hållbar framtid. Utan att se det möter du oss varje dag i din vardag. Vi finns i dina skosulor, i din mobil och i asfalten du går på. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av produkter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar.

I rollen som Technology & Process Manager får du möjligheten att driva och utveckla förbättringsarbeten kopplade till vår pågående kapacitetsökning. Arbetet handlar mycket om att hålla ett öga på vad som händer och se till att produktionsarbetet flyter på. Det kan bland annat innebära optimering av processer likväl som att reagera på avvikande kvalitet i vår produktion, detta gör du genom att använda CI-verktyg och metoder enligt Lean och Six Sigma.

Vi har många skickliga medarbetare som du får hjälp av och i den här rollen har du ett direkt personalansvar för tre personer. De arbetar som processingenjörer på anläggningen och på labb.

Några av de ansvarsområden du får är:
  • Ansvar för teknikutveckling samt forskning & utveckling. Det innebär bland annat ansvar för kvalitetsarbetet på sitens labb.
  • Stötta och coacha dina medarbetare, men även annan personal som jobbar i projekt kopplat till effektivitet och kvalitet.
  • Utveckla och utöka lokal produktionskapacitet genom att använda CI-verktyg och metoder (Lean, Six Sigma) och främja en strukturerad problemlösningsstrategi.
  • Ansvarig för uppföljning av råvarukvaliteten samt granska nya råvaror/ kvalitetsförändringar av råvaror.
  • Driftsättning av processer och verktyg för förändringshantering för att förverkliga affärsstrategiska mål.
  • Ansvarig för dokumentation och kvalitetsuppföljning av produkter.
  • Vara sitens "hazard study leader".
Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till Site Manager.

Vem är du?
Vi har en stor kapacitetsökning framför oss och då krävs det att du som Technology & Process Manager klarar av att arbeta för och upprätthålla en kultur för ständiga förbättringar. Vi tror att du lyckas med det genom att ha ett naturligt coachande sätt och på så sätt får andra att nå sina uppsatta mål. Du behöver även vara analytisk, förstå vad som behöver prioriteras och kan hitta lösningar på problem.

Ditt ledarskap är inkluderande, du har acceptans för olika individer och du förstår vikten av kommunikation på alla plan. Du behöver även ha en förkärlek till produktionsteknik så att du snabbt kan skaffa dig en helhetsbild för att kunna driva verksamheten framåt.
Siten i Kvarntorp har många spännande projekt framför sig som involverar många människor och du får en viktig roll i den fortsatta framgången. Det krävs därför att du kan skapa goda relationer samtidigt som du behöver vara tydlig med vad som behöver göras. Du har även ett stort engagemang som smittar av sig och vågar även ta beslut.

Övrigt
Vi ser gärna att du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom kemiteknik/processteknik och/eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom liknande område. Utöver det har du ett stort intresse för processindustrin och produktionsteknik samt erfarenhet av Lean, Sig Sigma & TPM. Du bör även ha goda kunskaper och ett stort intresse för arbete kring ledarskap, hälsa, säkerhet och miljö.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Nouryon med Sigma Recruit. Det är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Kvarntorp. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Artan Bitiqi, artan.bitiqi@sigma.se, mobil +46 72 361 28 44 eller Patrik Jensen, patrik.jensen@sigma.se, mobil +46 70 237 57 34. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sigma Recruit

Placering

Kumla

Kontaktperson

0723-612844