Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tech-karriär på SEB: Driven Data Engineer

SEB · Stockholm

·

Ansök senast 24 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta som Data Engineer och vara med i SEB:s utveckling av en helt ny plattform för rapportering av transaktioner?

Att arbeta som Data Engineer och delta i SEB:s Tech-program är en unik möjlighet för dig som vill utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt.

I din roll inom Analytics & Reporting kommer du att vara med i arbetet att förvandla SEB till en datadriven bank. Du bidrar samtidigt till arbetet med att bekämpa finansiell brottslighet genom att göra relevant data tillgänglig och användbar i vår Data Lake. Du kommer också att vara med i utvecklingen av en ny infrastruktur för rapportering och arbeta med Java/Scala och teknologier för hantering av data.

Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har SEB:s Tech-program erbjudit talanger som är i början av sin IT och Tech karriär att utvecklas inom banken. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik vilket ger dig möjlighet att förverkliga just dina ambitioner.

Vi erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT och Tech, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • En heltidsanställning med marknadsmässig lön och tillgång till SEB:s anställningsförmåner.
DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

Hos oss på avdelningen Analytics & Reporting tillhör du Data Lake-teamet. Gruppen ansvarar för att hämta data från olika delar av verksamheten som sedan bearbetas ner i vår Data Lake. Du kommer också vara delaktig i gruppens arbete med att skapa en ny modern rapporteringsinfrastruktur som kommer att möjliggöra nya viktiga funktioner för våra kunder och anställda.

Vår tekniska miljö är bred och vi arbetar med Java, Scala och Spring Boot som ramverk. Vi använder oss också av Apache Kafka, Spark och Airflow samt containerlösningar som Docker och Openshift.

Din framtida chef, Daniel Belovic, beskriver arbetet på Analytics & Reporting - Data Lake så här:

"Du som vill arbeta med utveckling med Big Data och söker en drivande och innovationsledande roll kommer trivas hos oss! Som Data Engineer kommer du samarbeta med kollegor inom banken för att göra vår data tillgänglig och användbar för en mängd olika tillämpningar."

Dina kvalifikationer

Vi letar efter dig med passion för IT och Tech och som är nyfiken på att arbeta hos oss på SEB. Dessutom vill vi att du:
  • har en akademisk examen inom IT eller Teknik
  • är (eller snart är) nyutexaminerad eller har en kortare yrkeserfarenhet
  • är flytande i engelska, i tal och skrift
Som person är du nyfiken och du söker ständigt nya lärdomar, utmaningar och insikter. Du tar dig an ditt arbete med en lösningsorienterad och orädd inställning och trivs i en tekniskt komplex miljö. Vi är i en spännande förändringsresa och du som uppskattar en föränderlig miljö där dina idéer får gehör kommer trivas hos oss.

Varmt välkommen till SEB!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med TNG, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Sök jobbet snarast om du är intresserad, men allra senast den 24:e januari! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

För att veta mer om rekryteringsprocessen, besök programsidan hos TNG: https://www.tng.se/seb-tech-program

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SEB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Mikaela Ströberg

070-7615972