Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tågtekniker med erfarenhet till Öresundståg

Tågtekniker med erfarenhet till Öresundståg

Mantena Sverige AB · Hässleholm · Ansök senast 8 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Mantena har fått förtroendet att utföra underhållet av fordonen i Öresundstågstrafiken från december 2020. Nu är vi igång och med etableringen av vår verksamhet i ett av Nordens största underhållsavtal, nu behöver vi stärka vår organisation med ytterligare kompetens och erfarenhet.

Öresundståg är det gemensamma tågsystemet mellan Sverige och Danmark för trafikering av tåg över Öresundsbron. Årligen sker över 25 miljoner resor med Öresundstågen i Sverige. Trafiken på den svenska delen upphandlades under 2019 och tilldelades SJ som operatör och Mantena som underhållare för en 8 årsperiod med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning. Trafiken utförs med 111 tre-vagnars motorvagnar av typen X31 som tillsammans producerar 27,5 miljoner fordonskilometer per år.

Depån i Hässleholm är byggd för att kunna tillgodose allt behov av underhåll för samtliga fordon i Öresundstågssystemet. Den under 2020 färdigställda depån som ägs av Region Skåne och omfattar en verkstad med 10 spårplatser, reservdelslager, komponentverkstad, hjulsvarv, kombitvätthall och städplattformar. Totalt kommer ca 140 medarbetare ha sin arbetsplats i depån från verksamhetens start. Lokförare och Kundvärdar för trafiken kommer också att utgå från Hässleholm.

Anställning startar snarast i augusti 2021. Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 08.08.2021
Arbetsgivare: Mantena Sverige AB- Hässleholm
Ort: Hässleholm
Jobbtitel: Tågtekniker med erfarenhet till Hässleholm
Tjänster: 1
Heltid / Deltid: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstens omfattning: 100

Arbetsuppgifter
Du utför både mekaniskt och elektriskt arbete och gör bedömningar av det trafiksäkerhetsmässiga tillståndet hos fordonen av typen X31.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieutbildning inom el, automation, industri eller fordonsprogram. Du bör ha minst 2 års erfarenhet från underhåll av fordon eller annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du skall kunna läsa och förstå el-schema och mekaniska ritningar. Erfarenhet av tågunderhåll ses som en merit men du kan även ha jobbat inom bil, buss, industrielektriker eller annat tekniskt/elektriskt arbete. Intresse och erfarenhet av att jobba med växling av tåg och svarvning av hjul är meriterande. Du kommer att vara en del av teamet som utbildar de nyanställda i depån. Du kommer att vara en del av ett team som jobbar genom hela dygnet.Du måste behärska svenska och engelska språket väl, både i tal och skrift. Vi ser att du har förmågan att tänka långsiktigt och kan se fordonets behov i sin helhet och tänka effektivt underhåll i det arbete du utför. Fordonsutbildning på fordonstypen får du hos oss.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team. Noggrannhet och ordningssinne är en självklarhet hos oss. Då arbetet innebär trafikmässiga bedömningar och växling av fordon kommer du att genomgå en läkarundersökning i enlighet med Transportstyrelsens regler. Godkänd hälsoundersökning är ett krav innan anställning.

Vi erbjuder
Mantena kännetecknas av begåvade, engagerade medarbetare som arbetar varje dag för att se till att allt går som på räls, förr de resande – bokstavligen. Vi strävar efter att vara en harmonisk, attraktiv och trivsam arbetsplats med kunden i fokus. Vi jobbar med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen, på så sätt att vi ska fortsätta att vara Nordens mest nytänkande totalleverantör av underhållstjänster. Vi lever efter våra värderingar förtroende, effektivitet och innovation.

Tjänsten är en heltidstjänst med skiftschema genom hela dygnet.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Mantena Sverige AB

Placering

Hässleholm

Kontaktperson

Elisabet Granström, HR-Chef

070-2008769

Dela jobbannonsen

Anmäl annons