Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tågförare till Roslagsbanan - drömjobb, med betald utbildning!

Tågförare till Roslagsbanan - drömjobb, med betald utbildning!

Meet a Groups kund · Stockholm · Ansök senast 30 apr. (7 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater. För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

Vill du köra tåg på Roslagsbanan? Ta chansen nu! 

Vi söker nya Tågförare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du får en betald utbildning hos oss och en trygg anställning med bra villkor. Låter det intressant? Skicka in din ansökan idag!

Mer om tjänsten

Som Tågförare på Roslagsbanan har du ett viktigt uppdrag att köra tågen på ett tryggt, bekvämt och punktligt vis för våra resenärer. Du håller löpande kontakt med Trafikledningen och informerar dem om ovanliga händelser eller förseningar, samtidigt som du får stöd av dem vid körningen. Du samarbetar med dina kollegor för att se till att allt flyter på och tågen går enligt tidtabell. Du jobbar heltid och har ett schema som varierar mellan dag, natt och helg.

Vem söker vi?

Vi söker dig som:
  • har fyllt 20 år (Krav enligt Lag 2011:725 om behörighet för lokförare)
  • behärskar svenska språket mycket bra i både tal och skrift
Det är ett stort plus (men inget måste) om du har:
  • godkänd examen från lokförarutbildning och giltigt lokförarbevis
  • tidigare erfarenhet som lokförare eller tågförare
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper:
  • du är strukturerad, noggrann och har förmågan att ta till dig ny information.
  • du har ett högt säkerhetstänkande - Säkerheten är viktig och vi anställer gärna dig som är stabil, självständig, ansvarsfull och serviceinriktad.
  • du har förmågan att hålla uppmärksamhet och koncentration på topp även under stress. Du har också god rörelsekoordination, reaktionssnabbhet samt en bra slutlednings- och problemlösningsförmåga och kan lösa enklare tekniska problem.
  • du har lätt att lyssna in och kommunicera med din omgivning. Du kan kommunicera tydligt, vänligt och bestämt. Du trivs att samarbeta med andra.
  • du har lätt att passa tider. Dina resenärer och kollegor sätter stort värde på att Du är punktlig.

Urvalsprocessen

Vi ser fram emot din ansökan och kommer att använda oss av olika metoder för att lära känna dig och förstå dina personliga egenskaper bättre. Du kommer bland annat att göra arbetspsykologiska tester och få berätta mer om dig själv i en djupintervju. Du måste också uppfylla Transportstyrelsens hälsokrav, som innebär att du ska göra en trafikmedicinsk undersökning samt visa att du inte har några problem med alkohol eller droger. Läs mer här!. Transdev vill tillvarata de kvaliteter som mångfald skapar och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Varför välja Roslagsbanan?

Om det är din dröm att köra tåg och du vill ge bra service, har du kommit rätt. Vi är en lokalbana som får beröm av våra kunder för hur vi hanterar trafiken och bemötandet. Vi satsar på framtiden med nya tåg och nya depåer som gör det bättre för både dig och resenärerna. Som förare får du ett omväxlande jobb och kan uppleva den fantastiska naturen längs Roslagsbanan, där varje dag är unik. Som nyanställd börjar du med en tre månader lång förarutbildning. Efter godkänd utbildning är du redo för din roll som Tågförare på Roslagsbanan. Vi erbjuder trygga anställningsvillkor enligt kollektivavtal och ytterligare förmåner såsom bidrag till träning och hälsa. Under utbildningstiden erhålls en utbildningslön, som efter godkänd utbildning höjs till ordinarie lönenivå. Våra tågförare har flera möjligheter till fortsatt utveckling hos oss. Du kan bland annat bli handledare, instruktör eller arbeta med trafikledning. Roslagsbanan har ca 300 medarbetare och är en del av Transdev Sverige AB. Vi trafikerar tre järnvägslinjer från Östra Station ut mot Norra Stockholm och Roslagen med slutstationer i Kårsta, Österskär och Näsbypark. Vi arbetar dygnets alla timmar och transporterar ca 55 000 resenärer varje dag.

Din ansökan

Vi driver rekryteringsprocessen löpande och det innebär att vi tillsätter rollen efter hand som vi kan erbjuda platser på vår förarutbildning. Gör därför din ansökan redan i dag, så håller vi dig informerad om fortsättningen. Har du frågor om tjänsten eller anställningsprocessen, skicka ett mail till oss på: Roslagsbanan Rekrytering Vänligen notera att på grund av GDPR kan vi inte ta emot ansökningar via mail. Gör din ansökan enkelt genom att klicka på knappen "Skicka Ansökan" i denna annons.

Om Transdev

Transdev Sverige har cirka 6000 medarbetare spridda över Sverige, från norr till söder. Vi är en av landets största operatörer och har ett brett erbjudande som spänner över flera färdslag som tåg, buss och båt. Vi har en uttalad ambition att vara ett trafikföretag som driver utveckling i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar inom persontrafik. Vi ingår i den internationella koncernen Transdev Group och globalt är vi över 100 000 anställda som driver persontrafik och skapar integrerade transportlösningar i 19 länder. Som medarbetare på Transdev får du arbeta i en spännande bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Meet a Groups kund

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Meet a Group international AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons