Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemutvecklare

Försäkringskassan · Trelleborg · Ansök senast 31 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du beredd att ta Sveriges viktigaste IT-jobb?
Om du vill ha ett vanligt IT-jobb, utan utmaningar, då kan du sluta läsa här. Men om du vill ha ett jobb där du påverkar människors liv och hela samhället? Då ska du läsa vidare.

Ansvar och arbetsuppgifter
Vi fortsätter att växa och behöver dig för att vi tillsammans ska bli ännu bättre! Vi har nu många spännande uppdrag i gång där vi ständigt utvecklar ny teknik och vårt arbetssätt. Som systemutvecklare på Försäkringskassan förväntas du samarbeta, värna om kvalitét och ha en vilja av att utvecklas tillsammans med oss.

Vi jobbar uteslutande i agila team med stort fokus på eget ansvar och vilja att ständigt förbättra vår verksamhet och servicen till Försäkringskassans kunder. En god användarupplevelse är en viktig del av arbetet. Du är med i hela kedjan av analys, design, implementation, test och förvaltning.

Beskrivning av roller vi söker

  • Systemutvecklare
Som kodutvecklare skriver du kod för frontend och/eller backend och har möjlighet att röra dig från container och applikationsserver till användarupplevelse. I din vardag kommer du i nuläget främst jobba med HTML5, JavaScript, Vue.JS, Java, C++ för att nämna några exempel.
  • Kravanalytiker
Som kravanalytiker hos oss kommer du att vara länken mellan verksamheten och systemutvecklare. I dina arbetsuppgifter ingår att identifiera och dokumentera bland annat aktörer, användningsfall, användargränssnitt, regler, begrepp, icke funktionella krav samt beroenden mot andra intressenter. Du skapar förståelse för kraven i teamet. Tillsammans och med nära samarbete med både product owner och scrum master ser du till att backloggen är uppdaterad och förberedd inför sprintplanering. UX-erfarenhet är meriterande.
  • Testutvecklare
Som Testutvecklare skriver du testkod och driver frågor kring testnivåer, regelbundna körningar av testsviter, GUI-tester, prestandatester etc. Du förväntas vara det agila teamets testautomationsexpert och driver testautomationsfrågor inom teamet och tvärgående mellan team tillsammans med andra testutvecklare. Ditt huvudsakliga kompetensområde är testutveckling med fokus på kvalitetssäkring.

Vi söker dig som
  • har relevant akademisk utbildning (120 hp/180 hp) eller motsvarande andra erfarenheter
  • har minst 1 års erfarenhet av arbete med IT utveckling eller digitala tjänster
  • har dokumenterad erfarenhet av agila utvecklingsmetoder
  • har förmågan att snabbt kunna sätta dig in i olika problemställningar samt kan se till helheten
  • har en stark drivkraft och ett stort engagemang
  • har god kommunikativ och social förmåga samt är lyhörd och flexibel inför team och verksamhet
  • värdesätter och bidrar till ett positivt, transparent och inkluderande samarbetsklimat
  • kan arbeta både i grupp och självständigt
  • har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
  • är svensk medborgare
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Flera tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Placeringsort är Trelleborg. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan utför viss ekonomisk personkontroll samt säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs eftersom tjänsterna är säkerhetsklassade.

Kontaktpersoner
Chef: Petter Norman, tel: 010-113 09 70 eller Christer Zettergren, tel: 010-114 72 00. (För frågor om tjänsten)

HR-specialist: Linnea Palmkvist, tel: 010-113 10 46 (för frågor om HR-processen)

Fackförbundet ST: Anna-Lena Bahadori-Lundgren, Saco-S: Magnus Eggers, Seko Fredrik Bruhn. Samtliga nås via vår växel på 08-786 90 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 31 december 2022. Skicka gärna in ansökan tidigare då intervjuer sker löpande.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40.

Länk till vår webbplats: Systemutvecklare (forsakringskassan.se)

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försäkringskassan

Placering

Trelleborg

Kontaktperson

Petter Norman

010-113 09 70

Dela jobbannonsen

Anmäl annons