Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemutvecklare

FRA · Ekerö · Ansök senast 16 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en självgående och driven problemlösare för arbete med systemutveckling och förvaltning av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Våra system är viktiga för verksamheten och på den tekniska avdelningen kommer du att arbeta nära samarbete med våra övriga avdelningar mot vårt gemensamma mål: att producera underrättelser för våra uppdragsgivare. FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

Ditt huvudsakliga uppdrag i rollen som systemutvecklare är att arbeta med mjukvaruutveckling av IT-system för analys och bearbetning av data. Språk kan vara t.ex. Java, C# eller C++. Du kommer att arbeta med IT-system i alla delar av deras livscykel: utveckling, test och förvaltning. Arbetet sker i kontorsmiljö tillsammans med ett härligt gäng kollegor.

Teamen är av varierande storlek, och består av både juniora och mer seniora medarbetare. Samarbete är en förutsättning, och vi ser positivt på att hjälpas åt att få verksamheten att utvecklas och växa, både organisatoriskt och på personliga plan. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Rätt kandidat för tjänsten har en akademisk utbildning inom relevant område, alternativt har motsvarande kunskap erhållen genom arbetslivserfarenhet. Du ska ha erfarenhet av systemutveckling med Java, C++ eller C#.NET. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Utöver ovan skallkrav är det meriterande om du har:
  • Kunskaper om databaser som t.ex. Oracle eller Postgres
  • Erfarenhet av utveckling, testning och förvaltning av IT-system för analys och bearbetning av data
  • Arbetat i agila team/DevOps-team
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en självgående person som kan behålla lugnet och driva dina processer framåt med fokus på rätt saker. Du arbetar bra med komplexa frågor och trivs med att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar för att lösa komplicerade frågeställningar och problem.

Som person är du lojal och visar stort omdöme där du väger samman information och olika hänsynstaganden vid uttalanden, ageranden och beslut. Du har en positiv inställning mot ditt arbete och din organisation och handlar i enlighet med fattande beslut, mål och riktlinjer. Det är även viktigt att du har god förmåga att samarbeta med andra och kan se vikten av att dela kunskaper, erfarenheter och information med andra för att nå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-05-16.
Ange referensnummer 4159/19 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FRA

Placering

Ekerö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons