Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemutvecklare, Operativa stödsystem

Systemutvecklare, Operativa stödsystem

Polismyndigheten · Stockholm · Ansök senast 9 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Vi söker nu systemutvecklare till IT-avdelningen i centrala Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som utvecklare hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande samarbeten. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Idag är vi över 1000 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi fler IT-specialister som söker en större uppgift. Är det du?

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan, i samråd med närmaste chef.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum master och kravanalytiker. Vi jobbar med att utveckla och förvalta operativa resursplaneringssystem för att säkerställa att polisen finns på rätt plats vid rätt tillfälle.

Vi söker dig som brinner för systemutveckling och som vill leverera IT-lösningar med god kvalitet som gör nytta på riktigt. Våra lösningar baseras på Java och webbramverk. Bland de meriterande kvalifikationerna ser du exempel på tekniker vi arbetar med.

Utvecklingen sker agilt utifrån verksamhetens behov med slutanvändarnas upplevelse i fokus. För oss är det viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har och därför finns möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
  • Erfarenhet inom systemutveckling, backend JavaEE och frontend webb
  • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Angular, React eller motsvarande
  • JBoss
  • Testdriven utveckling och testautomatisering
  • UX-design
  • Jenkins, Bitbucket
  • CI/CD, GitOps
  • Container-baserad teknik
  • SQL
  • Jira och Confluence

Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är serviceinriktad och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt, du gillar att hacka kod och ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Du har problemlösande analytisk förmåga och kommunicerar tydligt i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Mira Dubo, tf Gruppchef, 010-563 82 92 / mira.dubo@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, tfn 11414

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8e januari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A652.589/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Polismyndigheten

Dela jobbannonsen

Anmäl annons