Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemutvecklare inom telekom

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 12 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som systemutvecklare inom telekom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Systemutvecklare inom telekom

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som gillar systemutveckling och som vill arbeta i en kreativ organisation där vi tillsammans utvecklar framtidens transportsystem. På avdelning telekominfrastruktur arbetar vi med applikationer som har avgörande betydelse för Trafikverkets telekomleverans, vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet. Du kommer att ingå i ett team som driver och utvecklar stödsystem där ni tillsammans har stora möjligheter att påverka utvecklingen framåt. Vi bygger en kultur där vi strävar efter att ständigt lära oss och vi delar med oss till varandra av vad vi vet och kan. Idag är vi ca 20 personer som arbetar i leveransen där vi använder våra personliga kompetenser och förmågor för gruppens bästa. De flesta har Borlänge eller Gävle som stationeringsort.

I rollen arbetar du med hela kedjan från kravfångst till driftsättning där förutsättningen är samarbete i team med ett agilt arbetssätt. Huvudsakligen innebär dina arbetsuppgifter programmering där du designar, utvecklar och testar komponenter i samarbete med övriga i teamet. 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuer planeras att hållas via Skype vecka 35.

#LI-HYBRID

#LI-PG1

Kvalifikationer

Vem är du?

Som systemutvecklare på Trafikverket ser vi gärna att du trivs med att arbeta i team och projekt och att du kan kommunicera och förmedla information på bästa sätt oavsett mottagare. Att ha god analytisk förmåga och att du drivs av problemlösning är även en förutsättning för att trivas i rollen. Vidare ser vi gärna att du är självständigt drivande och att du kan ta egna initiativ till lärande och utveckling. 

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som av oss kan bedömas likvärdigt.
  • Har erfarenhet av stödsystem (OSS system) (tex från att drifta en telekomanläggning).
  • Har minst två års yrkeserfarenhet av systemutvecklingsarbete i närtid.
  • Har erfarenhet av programmering med C# /.NET.
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av inventariesystem med avseende på telekom.
  • Har kunskap om Angular 2.0 och senare versioner.
  • Har erfarenhet av att ha arbetat med Azure DevOps (TFS) med work items och plus i kanten om du också har erfarenhet av respons Git eller pipelines release management.
  • Har erfarenhet av att arbeta med flerskiktade system och systemintegrationer.
  • Har erfarenhet av utveckling med XML och Json.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons