Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemtekniker/Applikationstekniker Vårdinformationssystem

Systemtekniker/Applikationstekniker Vårdinformationssystem

Region Dalarna · Falun · Ansök senast 14 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Regionstyrelsens förvaltning består av regionledning och stödfunktioner inom exempelvis administration, personal, ekonomi och IT. Vi stödjer regionens övergripande förtroendemannaorganisation, tjänstemannaledningen och samtliga kärnverksamheter i regionen. Från Regionstyrelsens förvaltning sköts också regionens regionalpolitiska engagemang. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en stor organisation där varje del har en viktig samhällsfunktion för Dalarnas medborgare.

Medicinsk Teknik och IT (MIT) består av cirka 170 personer som ansvarar för att stödja regionen i den digitala utvecklingen, den dagliga leveransen av IT och medicinsk teknik samt verksamhetsutveckling med stöd av IT. Region Dalarna är mitt i införandet av ett nytt huvudjournalsystem, tillsammans med flera andra regioner i Sverige. Denna resa är naturligtvis jättespännande, och nu behöver vi stärka upp med ytterligare systemtekniker/applikationstekniker till vårt team inom förvaltningen av vårdinformationssystem. 

Systemtekniker/Applikationstekniker Vårdinformationssystem

Arbetsuppgifter

Teamet arbetar bland annat med Region Dalarnas huvudjournalsystem och närliggande system. Flera av dessa system har krav på hög tillgänglighet inom hälso- och sjukvården, vilket i sin tur ställer krav på IT-förvaltningen av dessa system.

I din roll som systemtekniker/applikationstekniker inom vårdinformationssystem kommer du arbeta i ett större förvaltningsobjekt. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat 3:e linjens drift med avancerad IT-teknisk felsökning, systemdokumentation, införandearbete, avvecklingsarbete och systemtestning. Arbetet består både av planerad förvaltning samt att hantera och lösa inkomna incidenter. Planering och samarbete tillsammans med såväl teamet som andra tvärfunktionella funktioner är en framgångsfaktor för den stabila IT-miljön. Du kommer ha nära kontakt och samverka med leverantörer, verksamhetsnära systemförvaltare, förvaltningsledare-IT, ITIL Managers, interna IT-supporten med flera.

I arbetet ingår regelbunden systemuppdatering utanför ordinarie arbetstid, cirka en gång per månad.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har utbildning inom IT eller liknande utbildning som kan anses likvärdig.
  • har erfarenhet av applikationsförvaltning och IT-drift.
  • har erfarenhet av förändringshantering i IT-miljöer.
  • har god förmåga att uttrycka dig i svenska, både i tal och skrift.
  • behärskar teknisk engelska för att kunna kommunicera muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av systemintegration.
  • har erfarenhet av applikationsförvaltning inom större organisation eller offentlig verksamhet.
  • har utbildning eller erfarenhet av för tjänsten relevant lagstiftning som t.ex. personuppgiftslagen (PUL), patientdatalagen och dataskyddsförordningen (GDPR).
  • har utbildning eller erfarenhet av ITIL eller annat IT-ramverk, t.ex. "ITIL Change".

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att vara framgångsrik i detta arbete bör du ha god förmåga att bedöma och värdera risker. Du är även en person som har god arbetsmoral, engagemang och samarbetsförmåga. Det är också viktigt att kunna främja en miljö som präglas av öppenhet, respekt och ansvar.

Ansökan

Provanställning kan komma att tillämpas.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Dalarna

Placering

Falun

Kontaktperson

REGION DALARNA

Dela jobbannonsen

Anmäl annons