Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemtekniker tågledningssystem

Trafikverket · Stockholm · Ansök senast 14 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som systemtekniker tågledningssystem på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Systemtekniker tågledningssystem

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, som är vetgirig, har intresse för teknik och som vill utvecklas! Som systemtekniker är ingen dag den andra lik, här får du en chans att vara med och påverka och fördjupa dig i teknikområden kopplat till tågledningssystem. Du kommer arbeta aktivt med digitalisering och kunna påverka ditt eget arbete genom att utveckla bättre verktyg.

Hos oss kommer du att övervaka tågledningssystemet tillsammans med ett engagerat och hjälpsamt team som stöttar varandra i vårt gemensamma ansvar i att se till att tågen rullar. För dig innebär det ett arbete där lugnare perioder snabbt kan växla om till ett högt tempo. Du kommer att arbeta med utveckling och förvaltning, förebyggande underhåll och drift av tågledningssystemet utifrån beslutade planer och budget.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • delta vid tester av och genomföra driftsättning av ny anläggningsdata, ibland på kvällar eller nätter då tågtrafiken är mindre intensiv
  • samordna anläggningsprojekt som berör tågledningssystem i samarbete med Trafikverkets investeringsverksamhet
  • arbeta med drift och support av signalanläggningen
  • säkerställa logguppgifter och utgöra stöd till användarna
  • utföra felavhjälpning alla tider på dygnet i samband med beredskap

Vår tekniska miljö är komplex och det finns en stor samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla tillsammans med oss! Vi har en tydlig introduktionsplan för dig där vi utifrån din kompetens lägger en plan för att på bästa sätt få in dig i arbetet.

Arbetsgruppen du ingår i består av systemtekniker och experter på SCADA-system placerade på Tågledningscentralerna som finns på åtta orter i landet. I Stockholm som blir din placeringsort kommer du att ingå i ett team tillsammans med tre kollegor. 

Resor inom Sverige ingår till viss del i tjänsten samt schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska kunna leverera och trivas i rollen som systemtekniker hos oss behöver du vara serviceinriktad eftersom vi har tydligt kundfokus kopplat till trafikledning i vårt ansvar att tågen ska rulla. Ditt sätt att kommunicera med andra är viktigt och du behöver förstå vikten av att delge information internt till både kollegor och resterande organisation. Du har en god problemlösningsförmåga och värnar om det goda samarbetet och driver ditt arbete självgående.

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom järnvägssignalteknik alternativt kunskap inom trafikledning järnväg eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
  • arbetslivserfarenhet av Järnvägssignalteknik eller Trafikledning järnväg
  • har goda kunskaper i svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Vi ser gärna att du har:

  • eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet med inriktning industriella kontrollsystem
  • kunskaper i Järnvägssignalteknik inom minst ett av följande: ställverk 95, ställverk M11,  tågledningssystem eller ERTMS
  • behörigheter inom Järnvägssignalteknik
  • kunskap inom IT-infrastruktur med inriktning på server, klienter och nätverk

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, så vänligen kolla din mail regelbundet under denna tid.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons