Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemtekniker SAP Basis

Försvarsmakten · Arboga · Ansök senast 31 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om Tjänsten

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 stycken avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Nu söker vi dig som är en senior SAP Basis tekniker. Du tycker om att samarbeta med andra och är noggrann och analytisk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som systemtekniker inom SAP Basis innebär att teknisk förvalta och ansvara för drift av Försvarsmaktens SAP-miljöer tillsammans med din arbetsgrupp. Detta för att säkerställa att systemen lever upp mot verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Aktuell och relevant erfarenhet, minst 3 år, av förvaltning och drift av tekniska lösningar baserade på SAP Basis.
  • Erfarenheter inom något av följande områden UNIX operativsystem, DB2 och Hana databaser, Solution Manager.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
  • B-Körkort
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du är beredd att leva upp till vår värdegrund öppenhet, resultat och ansvar såväl i som utanför tjänsten, se https://www.forsvarsmakten.se/sv/om-forsvarsmakten/varderingar-och-vision/forsvarsmaktens-vardegrund/ .

Övrigt

Upplysningar om befattningen lämnas av Therese Andersson rekryterande sektionschef alt. Peter Carlsson (avdelningschef) på 0589-40 400 (vxl).

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga.

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga

Dela jobbannonsen

Anmäl annons