Systemtekniker Linux/Nätverk

Försvarsmakten · Arboga

·

Ansök senast 27 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker:

Systemtekniker Linux/Nätverk

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vår avdelning ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system som består av Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Nätverks lösningar.

För att kunna ta emot nya viktigt system för Försvarsmakten söker vi nu flera systemtekniker inom de nämda teknikområdena. Vi ser att du behöver ha såväl en bred kompetens inom Linux/VMWare/Nätverk men även ett djup i något av teknikområdena för att lyckas i rollen. Då systemen som vi tar emot fortfarande är under utveckling så är det sannolikt att vårt uppdrag som avdelning förändras över tid beroende på Försvarsmaktens övergripande behov. Detta kan över tid påverka arbetsinnehållet i dessa roller som vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som har sin huvudsakliga arbetsplats i Arboga. Under perioder kommer du tillsammans med andra medarbetare på avdelningen att delta i Försvarsmaktens övningsverksamhet i Sverige och troligtvis även utanför riket. Stor del av din kunskapsuppbygnad och träning på systemen komma att utföras i Enköping under ditt första arbetsår.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, test och felsökningar, användarkontakter samt att optimera och konfigurera de Linuxmiljöer, virtualiseringsmiljöer och nätverk som ingår i systemen.

Du kommer att samarbeta med olika interna organisationsenheter och externa leverantörer(ex FMV) samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Minst 3 års erfarenhete av att jobbat med drift av Linuxsystem(CentOS, Red Hat, SUSE) alternativt
Minst 3 års erfarenhete av att jobbat med drift av Nätverk(Ciscomiljöer)
  • Goda kunskaper inom följande områden, DNS ,SMTP, NTP, VoIP
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • Körkortsbehörighet B
Meriterande
  • Arbetserfarenhet av drift och underhåll av Ciscomiljöer
  • Arbetserfarenhet av drift och underhåll av Linuxmiljöer
  • Arbetserfarenhet av databas migreringar
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
Personliga egenskaper

Du behöver ha förmågan att bygga och underhålla realationer med olika personligheter såväl inom som utanför Försvarsmakten. Du behöver vara flexibel och kunna hantera förädringar i arbetsuppgifter. Du behöver vara engagerad och ha en stark vilja att lära dig det du inte kan men behöver för att lösa din uppgift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) alt Fredrik Martinson (sft. avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad.

Placeringsort Arboga men alternativa orter(Bålsta/Enköping) kan vara aktuella. Beredskap samt arbete på annan ort ingår i tjänsten. Inlednignsvis det första året kommer tjänsteresor förekomma frekvent till Enköping alternativt kan tillfällig placering bli aktuell beroende på omfattning.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga