Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemtekniker IT inom Active Directory

Systemtekniker IT inom Active Directory

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 4 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som systemtekniker IT inom Active Directory på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Systemtekniker IT inom Active Directory

Arbetsuppgifter

Inom delteknikområde Autentisering & Auktorisering har vi ansvar för drift, förvaltning och vidareutveckling av Trafikverkets katalog-, certifikat och federationstjänster - grundläggande komponenter inom it-infrastuktur. Vi behöver nu utöka gruppen med ytterligare en resurs och söker en systemtekniker till vårt team AD-drift, med möjlig placering i Borlänge, Gävle, Solna eller Göteborg.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en stor organisation med en stor och komplex AD- miljö som har krav på tillgänglighet 24/7. Som systemtekniker inom Active Directory kommer du ingå i ett positivt och kompetent gäng på nio personer som omfattas av systemtekniker och systemspecialister inom ADDS, ADFS och PKI, som tillsammans arbetar teambaserat. Gruppen är geografiskt spridd på tre orter (Gävle, Solna och Göteborg).

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta med den dagliga driften av Trafikverkets AD- miljö. Arbetet består av att omhänderta och hantera inkomna larm och beställningar samt lösa uppkomna incidenter inom teknikområdet - ärenden som inkommer till gruppen via ärendehanteringssystem. Därtill aktivt medverka i vidareutveckling och effektivisering av våra AD-miljöer i ett nära samarbete med systemspecialisterna.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring enligt ett rullande schema ca var sjätte vecka.

Övrig information

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är: Borlänge, Gävle, Solna eller Göteborg. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype och är planerade att genomföras under v38-39.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-hybrid #LI-VW1

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Kvalifikationer

Vem är du

Du gillar att arbeta som en del i ett team där du som person behöver vara strukturerad, analytisk, initiativtagande och självgående. Rollen ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Utöver detta har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren och därmed ger en god service. Arbetet ställer krav på att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som

  • har flerårig erfarenhet av att arbeta med drift och löpande förvaltning inom ADDS i komplexa IT-miljöer
  • har kunskap om och erfarenhet av att använda Powershell
  • har erfarenhet av att arbeta med Windows server
  • har en eftergymnasial utbildning inom IT, (t ex Data-/Systemvetenskap) eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta enligt ITILs ramverk
  • har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver drift dygnet runt alla dagar om året
  • har arbetat med Public Key Infrastructure, Active Directory Federation Services, Microsoft Identity Manager och System Center Operations Manager (SCOM)

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons