Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemingenjör till Saab Surveillance

Randstad · Jönköping · Ansök senast 3 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Saab söker nu efter analytiska och strukturerade systemingenjörer inom olika kompetensområden, som exempelvis kravhantering, arkitektur, systemsäkerhet, integration samt verifiering.  Här får du möjlighet att arbeta med avancerade produkter med höga säkerhetskrav och utvecklas i en teknisk professionell miljö!

Som systemingenjör på Saab Surveillance kommer du att vara en del av utvecklingsavdelningen i en sektion som heter Systems Engineering and Verification. Sektionen består idag av ca 18 personer som förser våra projekt med systemingenjörer inom olika kompetensområden, såsom kravhantering, arkitektur, systemsäkerhet, integration samt verifiering. Utvecklingsprocessen är kravbaserad vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras och det kommer att bli din uppgift att hålla samman kravframtagning, systemarkitektur, validering och verifiering på systemnivå i våra projekt.  Du kommer bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg. Arbetet sker i team och du rapporterar till teamledare och sektionschef. 

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesgrupper såsom projektledare, konstruktörer inom flera discipliner, systemingenjörer, testsystemutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för verksamheten, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Låter detta som rollen för dig! Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 3 april 2023. Vi kommer dock tillämpa löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag, så vänta inte för länge med att söka! 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap. 

Ansvarsområden

Som Systemingenjör med inriktning på ett eller flera kompetensområden på sektionen kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:
  • Ta fram och analysera systemkrav
  • Definiera systemarkitektur och design
  • Genomför systemsäkerhetsanalyser
  • Planera och leda systemintegrationen
  • Definiera verifierings- och valideringsstrategi på systemnivå
  • Planera och leda verifierings samt valideringsaktiviteter på systemnivå
  • Koordinera verifieringsaktiviteter mellan olika discipliner, HW/SW/System
  • Följa upp kravtäckning och testresultat för våra projekt

Kvalifikationer

För den här rollen behöver du ha följande kvalifikationer:
  • Du har en ingenjörsutbildning inom elektronik, SW, mekanik eller fysik
  • Du har 3-5 års erfarenhet av att arbeta med krav och arkitektur, verifiering och validering, helst på systemnivå
  • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har:
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med säkerhetskritiska system
  • Hanterat kravhanteringsverktyg
  • Tidigare erfarenhet av att leda andras arbete, exv teamledning
Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Du kan arbeta självständigt när det behövs, men även känna dig bekväm i att leda ett team. Tjänsten innebär också att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. 

Om företaget

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vår verksamhet i Huskvarna har kunder inom hela världen, och omfattar bland annat de stora flygplans- och helikoptertillverkarna Airbus, Boeing och Sikorsky.

Du blir en del av Engineering verksamheten för Business Unit Electronic Warfare & Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Jönköping

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons