Systemingenjör strålskydd

Forsmarks Kraftgrupp AB · Östhammar

·

Ansök senast 11 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du bidra med din kunskap och arbeta med strategiska frågor samt utveckla området strålskydd? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi systemingenjörer till Operativt strålskydd på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Gruppen ansvarar bland annat för tillsynen av produktionsanläggningarna med avseende på strålskydd, uppföljning av stråldos till personal samt för beredning av arbeten med avseende på strålskydd och arbetsmiljö. Som systemingenjör kommer du att arbeta i en väl mixad grupp där alla jobbar med samma syfte – att tillsammans stödja den dagliga verksamheten med radiologisk kunskap.

För den som vill utvecklas finns det en tydlig karriärstege.

Dina arbetsuppgifter
  • Driva utvecklingsarbete tillsammans med hela strålskyddsorganisationen
  • Arbeta proaktivt och tänka långsiktigt
  • Analysera händelser och ansvara för längre uppdrag
  • Representera strålskydd i olika forum och vara sakkunnig i strålskyddsfrågor
  • Uppdatera och skriva instruktioner
  • Utföra radioaktiva transporter ADR klass 7
I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring samt medverkan i Forsmarks haveriorganisation.

Om dig
Vi ser gärna att du har
  • Längre erfarenhet som strålskyddstekniker
  • Goda kunskaper inom området strålskydd och radiologi
  • Anläggningskännedom av Forsmark ses som meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, övriga språkkunskaper ses som meriterande
Att tänka strategiskt, ha ett brett perspektiv och se långsiktiga lösningar kommer naturligt för dig likväl som att analysera komplexa frågor för att lösa problem. Som person är du självgående och tar ansvar för din uppgift. Du har även lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändringarna. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och är bra på att möta och samarbeta med andra.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida

https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Sofia Pettersson tfn 072-228 76 12

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Isis Larsson tfn 076-136 47 32

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Ann-Kristin Wiik Pettersson, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2020.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Forsmarks Kraftgrupp AB

Placering

Östhammar