Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemingenjör med Applikationsfokus till Saab Järfälla

SAAB Järfälla · Stockholm

·

Ansök senast 11 juli (24 dagar kvar)

Motiveras du av att skapa verklig nytta för användare på avancerad nivå och samtidigt stimuleras av att administrera och utveckla en komplex miljö med tillhörande applikationer - då har du hittat rätt! Applikationsteamet i Saab Järfällas DevEnv-avdelning växer och söker nu ytterligare kollegor.

Dina arbetsuppgifter

Välkommen till DevEnv-avdelningen! Här blir du del av en avdelning som har ett viktigt uppdrag i att utveckla och underhålla plattformen för utvecklingsmiljön. Avdelningen består av ca 30 engagerade medarbetare uppdelade i tre färska scrum-team som kontinuerligt samarbetar med varandra. Målet är att utvecklarna ska få tillgång till en ständigt moderniserad och aktuell utvecklingsmiljö samt att förverkliga DevOps som arbetssätt.

I denna roll blir du del av applikationsteamet som består av 8 personer. Tillsammans med dina kollegor kommer du hjälpa utvecklingsmiljö-användare med olika typer av problem, primärt i Linuxmiljön, men i vissa fall även Windowsmiljön. Teamet ansvarar för att miljön för de basala applikationer som utvecklarna använder fungerar optimalt i den distribuerade särmiljön, som avdelningen utvecklar och underhåller. Utöver detta kommer du vara delaktig i att kontinuerligt förbättra och utveckla de verktyg som berör teamet.

Du kommer arbeta med utveckling och underhåll av stora Linuxmiljöer med fokus på säkerhet och applikationsdrift, Atlassian applikationer, loggning/monitorering, delivery pipelines, containerisering och automatisering.
Våran tech-stack består bl.a. av Artifactory, kubernetes, Jenkins, Centos, Debian, Ansible, Python, Java och GIT.

Kontakten med användarna sker med supportverktyg och via mail, telefon, Skype samt direktkontakt. Arbetet sker teamöverskridande och du delegerar eller samarbetar med de andra teamen för att nå en lösning. Avdelningen har påbörjat en övergång till SCRUM/KANBAN, något som du blir en del av och gärna får bidra till med din erfarenhet inom arbetssätten.

Din profil

För att passa i rollen tror vi att du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning med inriktning IT samt ca 5 års aktuell erfarenhet av liknande roller och arbetsuppgifter. Du har bl.a. erfarenhet av administration av stora Linux- och Windowsmiljöer, Atlassians progamsvit och Loggning/Monitorering samt flertalet av verktygen som teamet använder sig av.

Mer konkret tror vi vidare att du har:
  • Djupgående kunskaper av administrering och konfigurationer av applikationer
  • Mycket goda kunskaper inom Linux och Windows (Debian, CentOS, Windows 10)
  • Stor vana av att läsa/skapa script med program så som Bash, Powershell eller liknande
  • Grundläggande nätverkskunskaper för felsökning
  • Behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift.
Har du sedan tidigare koll på något av följande bli vi extra glada:
  • Erfarenhet av att bygga CI/CD pipelines med IaC i åtanke.
  • Erfarenhet av automatisering av stora Linuxmiljöer med Ansible
  • I vår verksamhet sker många samarbeten med andra teams därför är det meriterande om du har erfarenhet av Active Directory, Säkerhet, Certifikathantering och olika web Proxys.
Som person är du prestigelös, ambitiös och drivs av att lösa problem. Ditt arbete genomsyras av service och du trivs med att skapa de bästa förutsättningarna möjligt för dina kollegor. Du är även nyfiken och hugger i där det behövs. Dokumentation har du vana av och ser som en naturlig del av arbetet.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Saab. med Skill. Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvariga rekryterare Therese Matsson på 013-473 81 69 alt. therese.matsson@skill.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SAAB Järfälla

Placering

Stockholm