Systemingenjör ATM

Stora Enso · Älvkarleby

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du intresserad av att vara med och forma en organisation som har en central roll och stor påverkan på företagets verksamhet och framgång? Har du letat efter en möjlighet att jobba i en framtidsbransch och en fabrik med stor potential, som tillhandahåller stora möjligheter till personlig vidareutveckling? Just nu söker vi en systemingenjör till Stora Enso Biomaterials i Skutskär.

Divisionen Biomaterials erbjuder ett brett urval av massakvaliteter för att möta efterfrågan från tillverkare av papper, kartong, mjukpapper, textilier och hygienprodukter. Vi maximerar affärspotentialen hos sidoströmmarna i våra processer, till exempel tallolja och terpentin från biomassa. Vårt starka innovationsarbete skapar potentiella användningsområden för alla fraktioner av biomassa, såsom lignin och sockerarter.

Avdelningen har ansvar för systemunderhållet inom brukets produktion och består av ett 10-tal medarbetare med stor spridning i kompetens och erfarenhet. Som organisatorisk enhet är avdelningen drygt 1 år gammal och befinner sig fortfarande i en uppbyggnadsfas där både arbetssätt och funktioner är viktiga delar som utvecklas i nära samarbete med produktionen. Produktionsutrustningen är omfattande och med en tydlig blandning av gammal och ny maskinpark med hög automatiseringsgrad. Det ställer höga krav på medarbetare men innebär samtidigt stor potential till personlig och teknisk utveckling inom kompetensområdet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att:

• säkerställa ett kostnadseffektivt underhåll och implementering av vår underhållsstrategi inom avdelningens ansvarsområde i syfte att upprätthålla en hög tillgänglighet.

• Utveckla och uppdatera Femårsplaner inom System

• Driva eller delta i grundorsaksanalyser och haveriutredningar tillsammans med övriga funktioner inom Drift och Underhåll.

Du kommer dessutom vara aktiv i:

• deltagande i investerings- och underhållsprojekt men även agera som projektledare inom underhåll i vissa fall.

• Deltagande i planerade underhållsstopp såsom kortare endagsstopp och årliga revisionsstopp.

• Samarbete med övriga underhållsfunktioner.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet, kombinerad med arbetserfarenhet inom drift- och underhåll i industrimiljö. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift och har B-körkort. Som systemingenjör ansvarar du för våra produktionsnära styrsystem och att ge service till driftorgansationen, underhåll och projekt. Arbetet innefattar bl. a programmering, framtagande av underlag, regleroptimering och felsökning. Vår anläggning består idag främst av ABB, Siemens och Metso DCS och PLC-system. En stor merit är främst erfarenhet av Siemens-system. Som systemingenjör tillhör du systemgruppen som jobbar över hela Skutskärs bruk vilket innebär stor spridning i arbetsuppgifterna och arbete med många olika processutrustningar som t.ex. Kokerier , Blekerier , Torkmaskiner och Kemikalieåtervinningen. Erfarenhet i SAP-systemet är också meriterande.

De personliga egenskaperna prioriteras högt och är avgörande för om man lyckas och trivs i tjänsten. Ansvarsområden och teknik representerar ett brett spektrum vilket innebär att det är extra viktigt att ha god samarbetsförmåga för att kunna nyttja det nätverk med specialistkunskap och erfarenhet som finns internt i företaget. Att sätta strategier och handlingsplaner och utarbeta beslutsunderlag utifrån tillgänglig information och data kräver ett eget driv, analys- och initiativförmåga.

Övrig information

Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pär Gustavsson, par.gustavsson@storaenso.com, +46 73 252 02 99, Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, ulrica.berg.persson@storaenso.com.

Fackliga representanter: Unionen: Seija Andersson, +46 730 277 622, Sveriges Ingenjörer: Shahin Norbaksh, +46 727 166 628, Ledarna: Lars Åström, +46 705 181 337.

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 31 januari 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem. Vi genomför även drogtester.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Meet the people at Stora Enso in:

Instagram @storaensoworld

Facebook www.facebook.com/storaenso/

LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/

You are the opportunity. Join us.

www.storaenso.com/en/careers

Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.

Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso

Placering

Älvkarleby

Kontaktperson

Stora Enso AB