Systemförvaltare till Lön - Lerums kommun

Lerums kommun · Lerum

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lerums kommun, med centralorten Lerum, har cirka 2800 medarbetare och ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Efter att löneadministrationen har varit outsourcad under ett antal år, ska vi nu bygga upp vår egen löneenhet och den 1 november går vi i drift. Vill du vara med på denna spännande resa? Vill du vara med och bygga upp och utveckla kommunens egen löneenhet? Som systemförvaltare i Lerums kommun kommer du ingå i ett team med fyra andra kollegor och en lönechef.

Arbetsuppgifter
Som systemförvaltare hos oss arbetar du med hela löneprocessen och tillsammans hanterar vi cirka 3800 löner. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår ansvar för systemunderhåll, kontakt med leverantörer och andra aktörer, användarsupport, utbildning av stödanvändare samt system- och behörighetsadministration. Förutom systemförvaltning ingår även löpande systemanpassningar utifrån verksamhetens behov. Som en del av löneenheten blir du också en viktig kugge i att driva utvecklingen av kommunens gemensamma HR/löne-system. Även framtagande av statistik och underlag till uppföljningar kan förekomma. Vi arbetar mot deadlines och under vissa perioder i månaden har vi arbetstoppar som vi tillsammans hjälps åt med att hantera på bästa sätt. Ett viktigt fokus för oss är att se vilka möjligheter digitalisering kan bidra med i vårt arbete. Vi tillämpar årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling och värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete och fritid/föräldraskap på ett hållbart sätt.

Kvalifikationer
Du har flerårig dokumenterad erfarenhet av systemförvaltning. Du har gedigen erfarenhet av arbete med utdata och av att ta fram och analysera statistik. För att lyckas i rollen ser vi att du dessutom har kunskap och erfarenhet om lön, lönesystem och avtal i offentligsektor samt erfarenhet av support till kunder. Det är ett krav att du har jobbat med löneadministration i Heroma. Önskvärt är också att du har erfarenhet av att driva och arbeta i projekt. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och intresse för teknikens möjligheter, t.ex. inom automatisering och effektivisering av löneprocessen. Tjänsten kräver även goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi söker dig som är strukturerad och noggrann med en god förmåga att organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. För att trivas hos oss bör du tycka om att jobba ihop med andra, ha en god samarbetsförmåga och ett prestigelöst fokus för att vi ska kunna bli bättre tillsammans. Du ser framåt och försöker hitta lösningar när du stöter på problem eller hinder. Det är också viktigt att du är flexibel då vi under uppbyggnadsfasen måste kunna ställa om och tänka nytt. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Vi kommer intervjua löpande under ansökningstiden, så välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lerums kommun

Placering

Lerum

Kontaktperson

Monika Hagelberg

0302-52 08 49