Systemadministratör till Teledriftcentralen i Bålsta

Försvarsmakten · Håbo

·

Ansök senast 11 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

FMTIS Driftenhet (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät, vilket är en förutsättning för Försvarsmaktens ledningsförmåga i fred, kris och krig. DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem. Enheten har 300 anställda fördelade på 6 avdelningar, varav Teledriftcentralen (TDC) är en av dessa.
Som systemadministratör vid TDC kommer du arbeta i ett engagerat team och ansvara för funktion och tillgänglighet i de tekniska stödsystem som nyttjas för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens Telenät (FTN). Du kommer övervaka och analysera ett antal IT-system samt ansvara för förebyggande och avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är driftövervakning och förebyggande underhåll av IT-system. Vid incidenter genomför du och ditt team avhjälpande underhåll och support till slutanvändaren. Du genomför även konfiguration av nätverks- och kryptoprodukter, servrar och klienter samt administration av användarkonton eller behörigheter.

Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett antal årliga interna eller externa utbildningar. Tjänsten innebär att du regelbundet kommer genomföra jour- och beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer
Du har som lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig. Du har grundläggande kunskap om nätverksteknik (switchar, routrar och brandväggar), server- och klienthårdvara, virtualisering (VMware) och operativsystem (Windows eller Linux). B-körkort är ett krav för tjänsten.

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller högskoleutbildning som ger dig fördjupad kunskap inom ovanstående områden. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet inom larmhantering och logganalys samt ärendehantering för stora driftverksamheter samt erfarenhet av felsökning i avancerade systemlösningar.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som systemadministratör är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet.
Du kan snabbt sätta dig in i nya situationer och arbetsuppgifter. Du kan tillgodogöra dig teknisk information och utbildning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du trivs med att skapa nya kontakter. Du är noggrann och har förmåga att leverera arbete präglat service och kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Omfattning, placering och tillträde
Tillsvidareanställning, heltid, med tillkommande jour- och beredskapstjänstgöring.
Tjänstgöringsort är Bålsta.
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson
David Birath, sektionschef (019-393183)

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/ O Håkan Larsson
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Håbo