Jobbsafari är en del avschibsted logo

System Designer- Vattenfall IT (Flexibel placeringsort)

System Designer- Vattenfall IT (Flexibel placeringsort)

Ringhals · Varberg · Ansök senast 21 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vattenfall IT är en intern leverantör av IT-tjänster och support för hela Vattenfallkoncernen, med idag omkring 1000 anställda placerade i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Polen, Storbritannien, Danmark och Finland. Vattenfall IT:s målsättning är att ha en effektiv IT-organisation med fokus på flexibilitet och digitalisering, samtidigt som man levererar säkra och stabila tjänster.

BÄST är en av våra Field Work Management lösningar och teamet inom Vattenfall IT består av ett härligt gäng IT-experter spridda över hela Sverige från norr till söder, vårt samarbete sker främst via TEAMS. En del av oss har arbetat länge med produkten, medan andra är i uppstartfasen. Gemensamt för oss är att vi är ansvarstagande och självgående vilket vi också vill att du är. Vi arbetar storskaligt agilt, med höga krav på stabilitet och säkerhet. Produkten är kritisk för Sveriges infrastruktur och är i drift 24/7

Efter att tidigare ha varit ett sekventiellt projekt och förvaltning ser vi nu fördelarna med att gå mot produktbaserad utveckling och har precis påbörjat vår förändringsresa från projekt till produkt med allt vad det innebär. Vår huvuddesigner ska nu gå i pension och vi söker därför en ny System Designer som vill vara med och arbeta med en av Vattenfalls största applikationer som används av flera tusen människor. Eftersom vi gör en förändringsresa är detta en chans för dig som vill vara med och sätta din egen prägel på hur en System Designer ska arbeta, igenom hela designprocessen från ax till limpa.

Vem är du?

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet som System Designer, System Architect eller System Engineer och bred teknisk bakgrund med god kunskap om applikationsdesign och hur man bygger stabila och säkra miljöer som ska användas av många. En nypa infrastruktur och Linuxkunskap kommer vara till din fördel. Vi söker en person som kan både hugga i och arbeta praktiskt vid behov, en sann teamplayer men som förstår och har förmåga till självständigt arbete.

Vi önskar att du har ett konsultativt förhållningssätt och en sann vilja att förstå och coacha andra. Du ska ha förmågan att dokumentera, kommunicera och presentera komplexa lösningar och göra dessa begripliga även för icke-tekniker. Du kan visa på tidigare erfarenhet av att med gott resultat ha dokumenterat komplexa lösningar och gjort det begripligt för de personer som gör delar av lösningen, personer som stödjer användare och den som tar över ditt arbete för nästa iteration.


Krav.

• Minst 5 års erfarenhet som system designer

• Tidigare erfarenhet av integrationsdesign med API:er som SOAP/REST.

• Tidigare erfarenhet av problemutredningar och analyser.

• Tidigare utvecklarerfarenhet av skriptspråk som Linux/Unix-skalskript, Perl, Python, Powershell och andra liknande språk.

• Tidigare erfarenhet av riskanalys och god säkerhetsförståelse


Språkkunskaper

Svenska - Flytande kunskaper i tal och skrift (användarna och ägarna av produkten finns i Sverige)

Engelska - Goda kunskaper i tal och skrift (Vattenfall IT är en internationell organisation och all dokumentation och kontakter med andra experter sker på engelska)


Placeringsort: Flexibel placering i Sverige (gärna Solna, Umeå, Ringhals)


Vad vi erbjuder:

Vi erbjuder en utmanande och internationell arbetsmiljö och möjlighet att arbeta med några av de bästa inom området. Du kommer att arbeta i tvärvetenskapliga team och du kan alltid räkna med stöd från engagerade kollegor. Vi erbjuder attraktiva anställningsvillkor och möjligheter till personlig och professionell utveckling. På Vattenfall erbjuder vi även personalförmåner som förmånliga tjänstepensionsavtal, flexibla arbetstider med mera.


Vi välkomnar din ansökan inklusive CV och personligt brev på svenska via portalen, sista ansökningsdag 21 Augusti

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag!


Övrig information:

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringschef, Lotta Bergh, Manager Asset & Workforce Solutions +46 760 24 59 24

För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteraren Anna Uppström, anna.uppstroem@vattenfall.com

Fackliga representanter i Sverige är; Vatkovic Silvija Lilja (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). De nås via Vattenfalls växel +46 (0)8-739 50 00.

På Vattenfall är vi övertygade om att strävan efter mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt effektivt och attraktivt företag. Därför strävar vi efter en harmonisk balans mellan anställda när det gäller kön, ålder och etnisk och kulturell bakgrund.

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra positioner säkerhetsklassade. Om denna tjänst är säkerhetsklassad kan slutkandidaterna bli föremål för en säkerhetsprövning enligt svensk lagstiftning

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ringhals

Placering

Varberg

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons