Jobbsafari är en del avschibsted logo

Svenska kraftnät söker Kraftsystemanalytiker inom Systemstabilitet

Svenska kraftnät söker Kraftsystemanalytiker inom Systemstabilitet

SVENSKA KRAFTNÄT · Sundbyberg · Ansök senast 26 apr.

Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och bidrar till en hållbar energiomställning? Svenska kraftnät söker ett flertal nya medarbetare som vill delta i utveckling och uppföljning av kraftsystemstabilitet utifrån spänning-, frekvens- och rotorvinkelstabilitet, i en roll som Kraftsystemanalytiker.

Om tjänsten

I din roll som Kraftsystemanalytiker kommer du att ha möjligheter att jobba med en stor bredd av frågor inom elkraftteknik. Du förväntas bidra i enhetens verksamhetsutveckling och har möjlighet att verka internationellt, bland annat genom deltagande i nordiska utvecklingsprojekt.

Du kommer att tillhöra enheten Systemanalys som ingår i avdelningen Kraftsystem. Ansvarsområdet för enheten är att utforma och utveckla kraftsystemets framtida tekniska funktionskrav och stabilitet. Enheten består idag av ett 20-tal medarbetare med en bred mångfald. På enheten arbetar vi dels inom våra specialområden men vi arbetar även mycket tillsammans och utbyter erfarenheter mellan varandra.

Beroende på din kompetens och dina intressen kommer du att få goda möjligheter att påverka din egen utveckling och rollens inriktning samt bidra med dina erfarenheter både inom enheten och med andra enheter på Svenska kraftnät.

Tjänsterna är tills vidare och är placerade på vårt huvudkontor i Sundbyberg, men vi har även kontor i Sundsvall, Sollefteå, Luleå och Göteborg och någon av dessa stationeringsorter är därför möjliga vid behov. Tjänsteresor förekommer i viss mån.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Kraftsystemanalytiker kommer du att genomföra kraftsystemanalyser avseende stabilitet och dynamik samt delta i verksamhetsutvecklingen inom arbetsområdet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
  • delta i utvecklingen av tekniska krav och dimensionering både på kortare och på längre sikt inom Sverige och Norden kopplat till såväl frekvens- och spänningsreglering som till den nya nordiska balanseringsmodellen
  • vara en brygga mellan det långsiktigt strategiska och det driftnära operativa inom systemansvaret
  • arbeta med strategiska analyser och utveckling kopplat till systemansvaret tex nya stödtjänster
  • genomföra analyser och delta i studier kopplat till såväl störningsuppföljning som normaldrift av kraftsystemet
  • utveckla metoder och verktyg för övervakning och analyser av effektpendlingar
  • ha kontakt med externa aktörer, framför allt i tekniska frågor kring bland annat tekniska kravbilder.
Din bakgrund

Du ska ha Civilingenjörs- eller masterexamen med relevant inriktning för tjänsten som exempelvis elkraft, energisystem, reglerteknik eller teknisk fysik alternativt motsvarande kunskaper och kompetens förvärvad på annat sätt som myndigheten bedömer likvärdiga. Vidare söker vi dig som har:
  • minst ett års relevant arbetslivserfarenhet under de senaste åren med exempelvis arbete med kraftsystemanalyser och/eller reglertekniska system inom elkraft
  • god kraftsystemförståelse som helhet
  • lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på engelska samt god förmåga att förstå, och till viss del uttrycka dig i, tal och skrift på svenska.
Vi ser gärna att du har:
  • flerårig relevant arbetslivserfarenhet under de senaste åren med arbete med dynamiska kraftsystemanalyser och/eller reglertekniska system inom elkraft eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig
  • kompetens inom kraftsystemstabilitet med avseende på frekvens, spänning eller rotorvinkel samt kraftelektronik
  • kompetens inom kraftproduktion och/eller reglersystem inom elkraft
  • arbetserfarenhet av dynamiska studier, till exempel av kraftsystemet och dess komponenter, i MATLAB/Simulink, Python, PSS/E eller liknande verktyg.
Dina personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt söker vi dig som är bra på att både etablera och underhålla relationer. Du uppskattar att arbeta tillsammans med andra och ser värdet i att dela med sig av kunskaper och erfarenheter. Som person är du en initiativtagare som sätter i gång aktiviteter för att driva utvecklingen framåt. Du är van vid och uppskattar att arbeta mot uppsatta mål och att leverera resultat i tid med god kvalitet. Du har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv, såväl ur våra intressenters perspektiv som ur vårt perspektiv som systemansvarig myndighet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Jessica Rydén, tel. 0793 37 08 36 eller jessica.ryden@avancos.se. Kontaktpersoner hos Svenska kraftnät är rekryterande chef Jens Lund. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 26 april 2023.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SVENSKA KRAFTNÄT

Placering

Sundbyberg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons