Jobbsafari är en del avschibsted logo

Svenska kraftnät söker IT-jurist

SVENSKA KRAFTNÄT · Sundbyberg · Ansök senast 28 feb.

Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en avgörande länk i en samhällsviktig verksamhet? Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna genom hela IT-kedjan, från infrastruktur till data science, AI och machine learning, är Svenska kraftnät redo att anta de utmaningar som elektrifiering och energiomställning innebär. Vi söker nu dig som vill arbeta i en spännande roll hos oss som verksjurist med inriktning It-rätt.

Dina arbetsuppgifter

Den juridiska regleringen av IT-systemen utgör en hörnsten i arbetet med elektrifiering och energiomställning. I arbetet som jurist innebär det konkret att utveckla morgondagens IT-juridik i en dynamisk och högteknologisk miljö med internationell koppling och de mest avancerade tekniska systemen.

Två verksjurister arbetar i dag med IT-rätt, inbegripet dataskyddsfrågor och rättsliga frågor kopplat till cybersäkerhet på verket. Vi vill nu stärka upp med ytterligare en kvalificerad verksjurist med inriktning mot IT-rätt. Rollen innefattar att ge stöd inom:
  • den affärsjuridiska regleringen av Svenska kraftnäts IT-system och löpande affärsjuridiska frågor,
  • den juridiska regleringen av Svenska kraftnäts IT-säkerhet samt nationell säkerhet i Svenska kraftnäts digitala miljöer,
  • den juridiska regleringen av Svenska kraftnäts behandlingar av personuppgifter samt löpande dataskyddsfrågor.
Arbetet kan även komma att omfatta andra rättsområden, bl.a. förvaltningsrätt, upphandlingsrätt och EU-rätt samt IPR-frågor. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund

Du ska ha en fullgjord juristexamen, vidare har du:
  • Några års erfarenhet av relevant juridiskt arbete från domstol, kommun, statlig myndighet, advokatbyrå, organisation eller företag,
  • Erfarenhet av IT-rättsligt arbete eller motsvarande erfarenhet som Svenska kraftnät bedömer likvärdig,
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Vi ser gärna att du även har:
  • En eftergymnasial utbildning inom IT-rätt (affärsjuridik med inriktning mot IT-rätt eller dataskydd/GDPR),
  • Erfarenhet av att hantera personuppgiftsincidenter och/eller tillsyn från Integritetsskyddsmyndigheten
  • Erfarenhet av avtalsrätt,
  • Erfarenhet av arbete med OSL-frågor, eller
  • Erfarenhet av cyber security.
Dina personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har hög integritet, ett gott omdöme samt är lösningsorienterad och därmed har förmågan att hitta lämpliga lösningar för de frågor som uppstår i verksamheten. Detta särskilt då vi på flera sätt bryter ny mark inom IT-juridikens område.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med FAIRPLACE*, har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman, tel. nr. 076-000 25 55, anna.lensmar-friedman@fairplace.se Kontakta gärna rekryterande chef Li Axrup, li.axrup@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är 28 februari 2023.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SVENSKA KRAFTNÄT

Placering

Sundbyberg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons