Svensk Kärnbränslehantering AB söker Utvecklingsingenjör material och produktion

Vattenfall · Oskarshamn

·

Ansök senast 31 aug.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
SKB söker en drivande och engagerad utvecklingsingenjör inom materialteknik och produktionsteknik.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det använda kärnbränslet kommer att inneslutas av en kopparkapsel. Kapseln deponeras sedan på 500 m djup i urberget och bäddas in i bentonitlera. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi en nyfiken, driven och engagerad utvecklingsingenjör inom materialteknik och produktionsteknik.

Vad du kommer att göra
  • Utveckla teknik och utrustning för tillverkning och kvalitetssäkring av kapseln
  • Sprida kunskap om kapselns olika komponenter både inom och utanför enheten
  • Delta i utveckling av kopparkapselns samtliga delar samt optimera tillverkning av komponenterna
  • Representera enheten i SKB:s stora projekt
  • Medverka i projektering och implementering av SKB:s framtida anläggningar

Vem är du?
Du är erfaren inom materialteknik och produktionsteknik. Extra meriterande är om du har erfarenhet att arbeta med koppar. Du är kvalitetsmedveten och trivs att arbeta både individuellt och i grupp.

Du är civilingenjör, kanske med erfarenhet från forskning och du har förmodligen erfarenhet från kärnkraftsindustrin och gärna från arbete inom tillverkningsindustrin.

Du är duktig på att dokumentera och noggrant redovisa resultat på både svenska och engelska. Är du van att arbeta med säkerhetsredovisningar inom kärnkraftsindustrin är det ett plus.

Arbetet kräver ett stort personligt ansvar och en förmåga att driva enhetens frågor inom och utanför företaget.

Här kommer du att arbeta
Arbetet bedrivs inom enhet Inkapslingsteknik på Kapsellaboratoriet, vackert beläget i hamnen i Oskarshamn. Vi är en samling experter på cirka 12 personer som arbetar såväl inom som tvärs våra expertområden. Vi samverkar både inom företaget och med externa leverantörer, expertorganisationer och myndigheter.

Varför ska du arbeta hos oss?
Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med ny teknik och utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Ytterligare information
Rekryterande chef: Alexander Lindqvist 072-233 56 47
Rekryterare: Carolina Bölander 073-431 12 60

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Oskarshamn

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 augusti 2020.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Oskarshamn