Jobbsafari är en del avschibsted logo

SvD söker redaktör till grävnavet!

Svenska Dagbladet (SvD) · Stockholm · Ansök senast 21 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Svenska Dagbladet har skyhöga ambitioner med den grävande och granskande journalistiken och några av landets mest erfarna och prisbelönta reportrar. Nu söker vi en redaktör som vill leda våra grävare, utveckla vår journalistik och ge SvD:s läsare Sveriges bästa och mest relevanta avslöjanden.

Några egenskaper vi tror att du har:

Vi tror att du är en erfaren redaktör och trygg publicist med omvittnad framgång inom den grävande journalistiken och med komplexa publiceringar. Vidare använder du styrkan i den traditionella grävjournalistiken men prioriterar nya arbetssätt. Vikten av ett stort källnätverk är lika självklart för dig som digitalt undersökande och analyserande arbete samt att söka visuella bevis för att dekonstruera viktiga nyhetshändelser. Du är också nyfiken på nya tekniska lösningar och verktyg som kan främja journalistiken och vårt arbetssätt. Du vill jobba i flera tempon, har SvD:s läsare i fokus och är fast besluten att leverera Sveriges bästa avslöjanden.

Hos oss på Svenska Dagbladet bjuder vi på:
  • En varmt välkomnande och en stimulerande arbetsplats där vi arbetar i team över avdelningsgränserna.
  • Ett nära samarbete med SvD:s framgångsrika visuella avdelning - som är med och lyfter varje avslöjanden ytterligare några steg.
  • Kunniga, trevliga och engagerade kollegor.
  • Erfarna och drivna chefer som får dig att utvecklas.
  • En krävande och utmanande läsekrets som vill att vi är bäst, varje dag.
  • Vi gillar att vara på plats, men vi testar oss fram hur vi bäst jobbar tillsammans och har just nu ett hybrid arbetssätt där vi blandar dagar på kontoret med dagar jobbandes hemifrån.
Som redaktör för SvD:s grävnav har du det dagliga arbetsledaransvaret för tidningens grävande reportrar. Du förväntas arbeta såväl nära nyhetsflödet som med den granskande journalistiken på längre sikt. Du är van vid att ta stort eget ansvar.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på Svenska Dagbladet och är placerad i Stockholm.

Vi jobbar med löpande rekrytering. Sista ansökningsdag

är den 21 oktober 2022. För frågor om tjänsten kontakta SvD:s biträdande redaktionschef Daniel Kederstedt. daniel.kederstedt@svd.se.

Fackliga frågor besvaras av journalistklubbens ordförande Thomas Berglund. thomas.berglund@svd.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Svenska Dagbladet (SvD)

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Daniel Kederstedt

daniel.kederstedt@svd.se

Dela jobbannonsen

Anmäl annons