Jobbsafari är en del avschibsted logo

Styrlogic söker Automationsingenjör/PLC-programmerare

Styrlogic AB · Täby

·

Ansök senast 26 apr. (8 dagar kvar)

Vi på Styrlogic söker en Automationsingenjör med goda kunskaper inom programmering och idriftsättning. Vi genomför projekt inom många olika områden men främst med inriktning mot materialhantering där styrning av transportbanor och annan automatisk utrustning ingår.

Om företaget

Med hög kompetens inom styr- och reglerteknik arbetar Styrlogic med etablerade standardsystem som Siemens, Mitsubishi och Schneider Electric med fokus på Siemens när det kommer till de större systemen. Vid kundspecifika önskemål så arbetar vi även med andra fabrikat. Styrlogic är heltäckande inom området automation och arbetar med bland annat automatiserad materialhantering och produktionsstyrningar inom alla branscher. Vi konstruerar och installerar nyckelfärdiga och driftklara utrustningar.

Som anställd på Styrlogic kan vi erbjuda dig ett arbete med intressanta och kvalificerade uppdrag som innefattar hela processen från offert till leverans.

Om tjänsten

Tjänsten innebär i första hand programmering och idrifttagning av automationsutrustning hos våra kunder. Arbetsuppgifterna är bl.a. att utveckla program, komplett eller delar för PLC, HMI och att vara delaktig vid idrifttagande och framtagning av delar av dokumentations - och manualunderlag. Som programmerare är du del av ett team som driver projekten framåt med gemensamma mål. Hos oss får du vara med och utveckla tekniska lösningar och maskinkoncept, från förfrågan till installerad anläggning. Hos oss har du möjlighet att utvecklas och lära dig ny teknik. I en förlängning ser vi gärna också att du tar del i konstruktionsarbetet som ligger till grund för programmeringen.

Din profil

För att lyckas i rollen hos oss är det centralt att du har ett stort teknikintresse och drivs av att lära dig nytt. Rollen ställer också krav på att du är en god kommunikatör som på ett pedagogiskt sätt kan förmedla information till kund under projektets gång och vid idriftsättning.
Vidare är det av vikt att du har en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Vi söker dig som har god erfarenhet av PLC och HMI programmering samt har erfarenhet av att arbeta med idriftsättningar.

Stationeringsort är vid vårt kontor i Täby Arninge där alla PLC-programmera har tillgång till eget personligt rum med goda utrymmen för tester. Våra kunder hittar du i hela Sverige samt några i Norge, Danmark och Finland så du måste kunna resa och tycka att det är roligt att komma ut till kund. B-körtkort är därför ett krav.

Du bör ha följande kvalifikationer:
  • En bakgrund som givit dig kunskaper inom el-område och då helst med inriktning mot automation för industri.
  • En gedigen erfarenhet av programmering av PLC/HMI.
  • Behärska styrsystem från Siemens (TIA-portal) eller Mitsubishi (GX Works)
  • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Meriterande är om du har arbetat som El-konstruktör i cad-miljö samt om du har arbetat som industrielektriker och har erfarenhet av praktisk felsökning.

Tillträde: Omgående
Anställning: Detta är en rekrytering vilket innebär direkt anställning hos Styrlogic. Intervjuer sker löpande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Styrlogic AB

Placering

Täby

Kontaktperson

Linda Wilhelmsson

info@styrlogic.se