Jobbsafari är en del avschibsted logo

Studiehandledare till Lärvux Malmö

Studiehandledare till Lärvux Malmö

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 17 maj

Heltid

Arbetsuppgifter

Som studiehandledare på Lärvux arbetar du med Studiehandledning på modersmål för att våra elever ska kunna påverka innehållet i undervisningen, för att tydliggöra lärandemål, instruktioner och feedback från läraren samt för att ge eleverna ökad möjlighet att utvärdera undervisningsmoment. Du arbetar också med att kartlägga elevers behov inför undervisningsplanering, göra språkjämförelser och stärka den interkulturella förståelsen hos både elever och lärare.

Som studiehandledare kan du stödja grundläggande läs- och skrivinlärning så att elever med begränsad erfarenhet av studier snabbare kan utveckla litteracitet på sitt modersmål parallellt med svenska. Studiehandledning på modersmål är ett stöd till nyanlända och andra flerspråkiga elever. Detta stöd kan underlätta för dessa elever att uppfylla sina utbildningsmål.

Arbetet består av översättning och handledning till våra elever på Lärvux samt en till en undervisning. Du finns till som ett stöd för både elev och pedagog.

Kvalifikationer

Vi ser studiehandledning som en mycket viktig del i elevens språkutveckling och måluppfyllelse. Ett kvalitativt språkutvecklande arbetssätt är därför högt prioriterat. Vi förväntar oss att du har en helhetssyn på elevernas lärande och är nyfiken på att utveckla din profession hos oss.

Vi söker dig som har fullgjord gymnasieutbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du även ha:
  • Erfarenhet av elever med olika funktionsnedsättningar
  • Erfarenhet av arbete med vuxna
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Kunskaper i Arabiska. Andra språk är meriterande.
Som studiehandledare behöver du:
  • Vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Låter detta som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Komvux Malmö Kungsgatan 44 är en central del av vuxenutbildningen i Malmö. Här finns ca 3000 elever som studerar inom olika skolformer:
  • Grundläggande vuxenutbildning
  • Gymnasial vuxenutbildning
  • Särskild utbildning för vuxna
Inom Lärvux ryms Särskild utbildning för vuxna, sfi och jobbskola för elever med IF. Precis som övriga verksamheter inom Komvux förmedlar vi kunskaper för att våra elever ska kunna verka i samhället och ta tillvara sina demokratiska rättigheter. Vi prioriterar utveckling av kommunikativ förmåga och andra färdigheter som underlättar deltagande i olika aktiviteter och i olika former av arbete.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning augusti 2022 - juni 2023
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2022

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Martina Bauer

0766-103449

Dela jobbannonsen