Jobbsafari är en del avschibsted logo

StudentConsulting söker studenter för extrajobb som jobbcoach!

StudentConsulting söker studenter för extrajobb som jobbcoach!

StudentConsulting · Härnösand · Ansök senast 16 okt.

Deltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du intresserad av att hjälpa andra människor och av att bygga nätverk på arbetsmarknaden? Har du ett engagerat och positivt förhållningssätt och söker ett utvecklande extrajobb? Då är jobbet som jobbcoach hos StudentConsulting något för dig.

Information om uppdraget:

StudentConsulting är ett av Sveriges och Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag. Vi brinner för att matcha kompetens och personlighet till rätt arbetsplats och uppgift. Tillsammans skapar vi en kreativ arbetsmiljö med högt i tak och korta beslutsvägar.

Vi söker nu dig som vill arbeta extra parallellt med dina studier alternativt som komplement till annan sysselsättning på minst 50%. Arbetet som jobbcoach består främst i att stötta arbetssökande till jobb eller studier. Detta gör du genom individuella coachande samtal, kontakter med arbetsgivare, hjälp med ansökningshandlingar samt handledning för deltagare under gruppaktiviteter. Vi arbetar med Arbetsförmedlingens matchningstjänst KROM (Kundval Rusta och Matcha) och tjänsten präglas av ett tydligt resultatfokus med målsättningen att rusta deltagaren för arbetslivet och matcha denne till arbete eller studier så snabbt som möjligt.

Din arbetstid kommer att vara på vardagar mellan kl. 08:00-17:00 med möjlighet att själv kunna planera vilka dagar och timmar du kan jobba. För att vara aktuell för tjänsten ska du dock kunna arbeta i snitt 16 timmar/vecka. Start sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan utgå både ifrån Sundsvall och Härnösand, men man bör vara inställd på resor till den andra orten.

För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att skapa förtroende, ha en ödmjuk inställning inför människors olikheter och förutsättningar, kunna inspirera till förändring och ha ett driv till att nå uppsatta mål. Vi tar för givet att du sätter en stolthet i att göra ett bra jobb, och om du drivs av att uppnå goda resultat så kommer du att trivas i rollen.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för tjänsten söker vi dig som har en annan sysselsättning på minst 50%, antingen som studerande - MINST 1 år framåt, eller som anställd (anställning behöver styrkas med intyg).

För att vara behörig som jobbcoach och ha möjlighet att gå vidare i processen behöver du antingen ha:
1. Minst 120 genomförda högskolepoäng inom relevant ämne (t ex ledarskap/organisation, HR/rekrytering, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, beteendevetenskap, sociologi) SAMT minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom vilket yrkesområde som helst under de senaste fem åren.

eller

2. minst ett års eftergymnasial utbildning på heltid SAMT minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren inom något av de områden som nämnts ovan (behöver kunna styrkas med arbetsgivarintyg.

Övriga krav är att du:
  • Kan arbeta i snitt 16h/vecka (till en början kan färre timmar vara aktuellt)
  • Kan kommunicera tydligt på svenska, i både tal och skrift
  • Talar engelska obehindrat
Det är meriterande om du:
  • Behärskar flera språk
  • Har ett utvecklat nätverk av företagskontakter
  • Har tidigare erfarenhet av coachning, ledarskap eller rekrytering
Då man i denna tjänst coachar andra till att förbättra sina ansökningshandlingar är ett väl genomarbetat CV och personligt brev mycket viktigt för att gå vidare i rekryteringsprocessen. Det innebär att du i dina ansökningshandlingar tydligt beskriver hur du uppfyller kraven för tjänsten. Vi värdesätter och uppskattar om du är självgående, effektiv och flexibel. Om du dessutom är en kommunikativ och prestigelös person med pondus, så kommer du att passa som handen i handsken i vårt team.

Är du den vi söker? Ansök redan idag. Vi jobbar med löpande urval och intervjuer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

StudentConsulting

Placering

Härnösand

Dela jobbannonsen

Anmäl annons