Jobbsafari är en del avschibsted logo

Analytiker till PRA Group

PRA Group · Uppsala · Ansök senast 21 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

PRA Group är ett världsledande bolag som köper förfallna konsumentfordringar från bl.a. bank och kreditmarknadsbolag. Vi har funnits representerade i Sverige sedan 1993. Idag tillhör vi koncernen PRA Group och finns i 14 länder i Europa och USA med ett europeiskt huvudkontor i Oslo, med närmare 5 000 anställda över hela världen.

I vår verksamhet söker vi med hjälp av data och analyser hitta lånelösningar som är anpassade efter individuella ekonomiska förutsättningar och vägleda affärsbeslut för våra kunder. PRA Group är en integrerad del av den finansiella fordringens livscykel. Vi lämnar tillbaka kapital till globala finansiella företag, stärker deras förmåga att låna ut och mer attraktivt priskreditera konsumenterna. Självklart bedrivs verksamheten i enlighet med god inkassosed och tillämplig lagstiftning.
För mer information om PRA Group, besök: www.pragroup.com

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter kommer du att arbeta med utveckling och underhåll av operativa processer vilket bland annat innebär att sätta strategier mot nya och befintliga kunder för att förbättra våra sätt att fånga och lagra kunddata. Förutom att kontinuerligt förbättra våra befintliga processer och strategier, kommer du att delge verksamheten med analytiska insikter i form av olika ad hoc-analyser, projekt och rapporter. Utöver detta kommer du också att vara ett stöd till samt ha ett nära samarbete med vårt decision science-team i UK vid införande/genomförande av operativa scorecard.

Du ingår i teamet Nordic Analytics & Operational Strategy som består av 8 personer placerade i Oslo, Helsingfors och Uppsala. Teamets övergripande ansvar är att se till att vi ger rätt erbjudande till våra kunder i rätt kanal på ett effektivt sätt, genom datastyrda strategier och analyser. Denna tjänst är placerad i Uppsala och du rapporterar till Director of Analytics & Operational Strategy i Oslo.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom ekonomi, statistik och/eller teknik. Du har några års arbetslivserfarenhet från relevant område, till exempel inom analys, statistik eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta med Microsoft SQL samt kunskap om Microsoft BI. Utöver det har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal såväl som skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en prestigelös person som gärna kavlar upp ärmarna och hjälper till där det behövs. Du har ett starkt affärsintresse, ett strategiskt tänkande och trivs i en roll där du får ta eget ansvar. Utöver det tror vi att du är en analytisk teamspelare som trivs lika bra att arbeta tillsammans med dina kollegor som att arbeta på egen hand med analysarbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad, utmanande och rolig tjänst i ett kompetent team i ett internationellt företag med mycket goda karriärmöjligheter. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

PRA Group samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se. Då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

PRA Group

Placering

Uppsala

Dela jobbannonsen

Anmäl annons