Strålskyddare

Forsmarks Kraftgrupp AB · Östhammar

·

Ansök senast 11 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbete operativt och samtidigt vara med och utveckla strålskyddsarbetet? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi strålskyddare till Operativt strålskydd på Forsmarks Kraftgrupp.


Om jobbet

Gruppen ansvarar bland annat för tillsynen av produktionsanläggningarna med avseende på strålskydd, uppföljning av stråldos till personal samt för beredning av arbeten med avseende på strålskydd och arbetsmiljö. Som strålskyddare kommer du att arbeta i en väl mixad grupp där alla jobbar med samma syfte – att tillsammans stödja den dagliga verksamheten med radiologisk kunskap.

För den som vill utvecklas finns det en tydlig karriärstege.


Dina arbetsuppgifter

  • Operativt arbete som strålskyddstekniker på Forsmark 1, 2 och 3 samt avfallsbyggnaderna
  • Utfärda skyddsanvisningar och arbeta i olika dos- och kontaminationsövervakningssystem
  • Delta på förberedande möten och uppföljningsmöten för att bidra med strålskyddskunskap
  • Driva utvecklingsarbete mot kontrollerad sida
  • Operativa ansvarsområden

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring samt medverkan i Forsmarks haveriorganisation.


Om dig

Vi ser gärna att du har

  • Erfarenhet som strålskyddstekniker
  • Goda kunskaper inom området strålskydd
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, övriga språkkunskaper ses som meriterande

I din roll som strålskyddare kommer du har mycket kontakt med övrig personal inom Forsmark så att samarbete tillsammans med andra ser du som en framgångsfaktor och du har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Som person är du självgående och tar ansvar för din uppgift. Du har även lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändringarna. Vidare är du kreativ och har en förmåga att komma med nya idéer och angreppssätt som kan omsättas i praktiken. Du tänker även strategiskt, har ett brett perspektiv och ser långsiktiga lösningar.


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida

https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Sofia Pettersson tfn 072-228 76 12

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Isis Larsson tfn 076-136 47 32

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Ann-Kristin Wiik Pettersson, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Placeringsort: Forsmark


Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2020.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Forsmarks Kraftgrupp AB

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB