Stödpedagog

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 6 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog ska du implementera arbetssätt och metoder i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälpliga i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Alla stödinsatser, t. ex. aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad, utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund.

Arbetet ska främja självständighet och delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation.

Du samarbetar med dina kollegor och andra aktörer samt arbetar med brukarna utifrån deras genomförandeplaner och handlingsplaner som ni utformar tillsammans med brukarna.

Vidare deltar du i att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Du arbetar för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

I uppdraget ingår även hantering av mediciner.

I tjänsten ingår dag-, kvälls- och helgtjänstgöring samt sovande jour enligt rullande schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig med stort intresse och engagemang för att arbeta med vuxna personer som har psykisk ohälsa samt pågående eller tidigare missbruk.

Du ska ha minst 60 högskolepoäng inom området social omsorg, psykiatri, funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Vi ser även det som meriterande om du har:
  • MI-utbildning och/eller utbildning i återhämtning.
  • kunskap/erfarenhet kring kognitiva funktionsnedsättningar.
Du ska även ha minst ett år arbetslivserfarenhet av målgruppen eller annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig.

För att trivas hos oss måste du vara lösningsfokuserad. Du är initiativrik, flexibel, lyhörd och van att ta ansvar. För oss är det viktigt med ett professionellt bemötande gentemot brukare, anhöriga och övriga samarbetspartners. Det faller sig naturligt för dig att skapa och upprätthålla goda relationer och du ser samarbete som en självklarhet.

Då all dokumentation sker digitalt är datorvana är ett krav och att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Vi söker en ny medarbetare till LSS-boende Östra Fäladsgatan, inom enhet 1. Detta är ett satellitboende bestående av 10 lägenheter utspridda i bostadsområdet. Det finns tillgång till gemensamhetsutrymme samt personalutrymme för medarbetare.

Våra brukare omfattas av personkrets tre, personer med psykisk funktionsnedsättning med pågående eller tidigare missbruk.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll/helg enligt rullande schema.

Verksamheten riktar sig till Malmöbor som har beviljats boende enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-01-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Mujesira Kostovic

070-5914579