Jobbsafari är en del avschibsted logo

Stödpedagog Skolgränd

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 1 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog skall du implementera arbetssätt och metoder i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Alla stödinsatser, ex. aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad, utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund.

Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation.

Du samarbetar med dina kollegor och andra aktörer samt arbetar med brukarna utifrån deras genomförandeplaner och handlingsplaner som ni utformar tillsammans med brukarna.

Deltar i att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Arbetar för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

I uppdraget ingår även hantering av mediciner.

I tjänsten ingår dag och kvälls samt helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Erfarenhet av att arbeta inom LSS minst 1 år är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Verksamheten är en gruppbostad enligt LSS för personer inom PK1, det vill säga boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Boendet består av 8 lägenheter. Verksamheten är en gruppbostad som är i en förändringsprocess med syfte att bättre möta brukarnas individuella behov.

Verksamheten riktar sig till Malmöbor som har beviljats boende enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse, löpande urval sker

Provanställning på 6 månader kan komma att bli aktuellt.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Lee Hammarstedt

070-9253906

Dela jobbannonsen

Anmäl annons