Jobbsafari är en del avschibsted logo

Stödpedagog i Daglig verksamhet

Landskrona stad · Landskrona · Ansök senast 15 maj

Deltid · Tillsvidareanställning

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! LSS-verksamheten i Landskrona stad är en progressiv, välutvecklad och resursstark verksamhet. Utvecklingen har sedan ett flertal år utformats och styrts av en flerårsplan för utveckling. Utvecklingsplanen arbetas fram med mycket stor delaktighet av brukare, personal, anhöriga och chefer. Inom området finns ett Resursteam med socialpedagoger, arbetsterapeuter och fysioterapeut som arbetar konsultativt ut mot verksamheterna och strategiskt inom området med bl.a. internutbildning. Resursteamet fungerar som en viktig resurs för områdets utveckling och vid implementering av pedagogiska metoder och verktyg. Ett omfattande arbete för att stärka kompetens och profession hos befintliga medarbetare och att attrahera kompetent personal pågår inom området. Enligt ett flertal nyckeltal framstår det som att Landskrona stads LSS-verksamhet har landets mest välutbildade personal!

Arbetsuppgifter
Daglig verksamhet enligt LSS erbjuder meningsfull sysselsättning, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål. Vi söker nu en medarbetare till Varggatan med inriktning för personer med autism och stort stödbehov. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och pedagogiska metoder som Tydliggörande pedagogik. Vi använder oss av TAKK, och visuella hjälpmedel i kommunikation med deltagarna. Arbete med struktur och förtydligande av vad som ska hända under dagen för att skapa förståelse och sammanhang för deltagarna. Du arbetar som handledare i grupp och individuellt. Du är drivande i utveckling gällande delaktighet och självständighet för alla deltagare i verksamheten tillsammans med dina kollegor. Som handledare är du också en del av Daglig verksamhet i stort där du bidrar med din erfarenhet och kompetens. Som stödpedagog arbetar du med ett pedagogiskt förhållningssätt, utför planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar utifrån metod som utvecklar arbetet. Du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med funktionsnedsättning. Den enskilde ska få stöd i sina aktiviteter, att göra val och motiveras till ett aktiv dag hos oss. Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett brett, blandat och utmanande arbete. För att detta ska fungera i praktiken krävs att personalen samverkar med varandra, med boendepersonal samt med andra professioner. LSS-verksamheten i Landskrona arbetar aktivt och strategiskt med att öka andelen stödpedagoger och därmed medarbetare med eftergymnasial utbildning. Som stödpedagog förväntas du vara drivande i metod och kvalitetsutveckling. Du bidrar med din kompetens och reflekterande synssätt och tillsammans med kollegor är du en viktig kugge i att kvalitetssäkra verksamheten både på grupp och individnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som utöver grundutbildning har en eftergymnasial utbildning, kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola eller högskoleutbildning med specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng och minst två års erfarenhet av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Du ska ha kunskaper och erfarenheter i tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt utvecklings- och förbättringsarbete enligt LSS lagstiftningens intentioner. Du är trygg i rollen som handledare, är professionell och engagerad. Du har god förmåga att tillsammans med kollegor stödjande strukturera och planera innehåll för deltagarna utifrån deras olika behov. Du är van vid att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån deltagarens individuella förutsättningar. Eftersom Daglig verksamhet är föränderlig behöver du ha en kreativ syn på i din roll och vara beredd på att grupp och uppdrag kan förändras utifrån de deltagare som kommer till oss. Vi vill att du har ett stort intresse av att arbeta med olika typer av funktionsnedsättning och du ska vara positivt inställd till egen kompetenshöjning. Du ska även ha god datorvana, vara van vid att arbeta i dokumentationsprogram och behärska svenska språket väl i både tal och skrift. Det är också av stor betydelse att du har ett kreativt tankesätt, är väl förtrogen med att arbeta med motiverande samtal samt att du kan se dig själv i en större enhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort efterfrågas

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att göras löpande så vänta inte med din ansökan. För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Landskrona stad

Placering

Landskrona

Kontaktperson

Maria Nyborg

0418-470450

Dela jobbannonsen