Stödassistent till LSS gruppbostad

Lomma kommun · Lomma

·

Ansök senast 27 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lomma kommun erbjuder en attraktiv och trygg livsmiljö mitt i Öresundsregionen. Här vill människor leva, verka och utvecklas. Vi värnar om invånarna, miljön och havet. Lomma kommun står för utveckling och hög kvalitet. I Lomma kommun arbetar vi med en värdegrund som utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Vår värdegrund ger uttryck för ett synsätt som guidar våra medarbetare i vardagen. Engagerade medarbetare driver utvecklingen framåt och gör Lomma kommun till en arbetsgivare som stimulerar glädje och engagemang. Välkommen att arbeta tillsammans med oss! Socialförvaltningen i Lomma kommun erbjuder olika former av råd, stöd, omsorg och hjälp för att kommuninvånarna ska ha goda möjligheter att leva ett bra liv. Förvaltningen är en beställare- och utförarorganisation, vilket betyder att den kommunala utförarorganisationen arbetar på uppdrag från myndigheten. Andan i socialförvaltningen präglas av iver och engagemang och ett av våra ledord är att vi ska ha ett gott värdskap, såväl inåt som utåt.

Arbetsuppgifter
Erfaren, lyhörd och öppensinnad stödassistent sökes till gruppbostad inom LSS. Vi erbjuder ett stimulerande arbete som stödassistent i en gruppbostad med 5 boende beläget i Bjärred. Tjänsten är en deltidstjänst på ca 50% där större delen av tjänstgöringen utförs varannan helg. Du ska vara driven i att verka för att skapa en omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med olika funktionsnedsättningar. Den enskilde ska få pedagogiskt stöd för att vara delaktig i sitt eget liv, göra val och motiveras till ett aktivt liv i samhället. Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett utvecklande och utmanande arbete. För att detta ska fungera i praktiken krävs att du som medarbetare samverkar väl med andra, kollegor, den enskildes nätverk samt andra professioner. Stödassistentens främsta uppgift är att i samråd med den boende, pedagogiskt planera och utforma individuellt anpassar stöd, service och omsorg för att brukaren ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor. Att vara stödassistent hos oss innebär ständig utveckling, vi förutsätter att du är engagerad i både utveckling av din egen yrkesroll såväl i verksamhetsutveckling. Vi förväntar oss att du på ett ödmjukt sätt med brukarfokus kan skapa en god struktur och sammanhang tillsammans med dina kollegor för brukaren.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete alternativt Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser är likvärdig. Du ska ha erfarenhet och kunskap av LSS lagstiftningen och dess intentioner, samt erfarenhet av att arbeta med människor som omfattas av LSS och dess specifika behov av att få stöd av särskilda insatser. Teckenspråkskunnig samt erfarenhet och kunskap inom psykiatri med inriktning på självskadeproblematik och ångest är en stor merit. Vidare ser vi det självklart att du har god kännedom om att arbeta enligt lågaffektivt bemötande och förhållningssätt och TEACCH. Du har personliga egenskaper såsom förmågan till initiativ, problemlösning och ett öppet sinne, vi ser också att du har ett stort mått av självkännedom och förstår dina egna styrkor och utvecklingsområden i mötet med andra människor. Körkort är ett krav.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistret för anställning. Vi tillämpar löpande urval. Lomma kommun arbetar för lika rättigheter och möjligheter som motverkar diskriminering. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Lomma kommun är alla lika unika! I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lomma kommun

Placering

Lomma

Kontaktperson

Mikael Klang

0733-411589