Jobbsafari är en del avschibsted logo

Stiftelsen Birkagårdens förskola 74:an söker förskollärare, 1 plats

Stiftelsen Birkagårdens förskola 74:an söker förskollärare, 1 plats

Förskola 74:an · Stockholm · Ansök senast 19 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen

Förskolan 74:an består av Fyra avdelningar och ingår i Stiftelsen Birkagården som idag driver fyra förskolor med totalt 180 barn. Organisationen är pionjärer inom barnomsorg, redan 1913 öppnades Kindergarden och första året var det 35 barn från det då fattiga området Birkastan som togs emot.


Arbetsbeskrivning

Som förskollärare på Birkagårdens förskolor omsätter du förskolans läroplan i ditt dagliga arbete, bland annat med hjälp av pedagogisk dokumentation. I arbetet som förskollärare bildar omsorg, fostran och lärande en helhet, och tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling. Detta gör ni genom ett positivt förhållningssätt där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Du har en förmåga att såväl se till det enskilda barnets som gruppens behov och skapar tillsammans med barn och kollegor en miljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur samt utmanar normer och arbetar aktivt mot diskriminering.

Du bemöter barn och vuxna utifrån förskolans värdegrund på ett positivt sätt. I ditt arbete som förskollärare ingår ansvaret att förbättra förskolans kvalitét, genom att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra det dagliga arbetet. Du ska systematiskt och kontinuerligt följa upp och analysera den pedagogiska verksamheten i samarbete med övrig personal.


Din profil

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Du har goda IT-kunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.


Du har kunskap och idéer om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund, och ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team.

Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du besitter även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation som verktyg. Du har förmåga och en drivkraft att utveckla och hålla den pedagogiska miljön levande och utforskande.


Som person är du trygg och engagerad i din professionella yrkesroll och ser en närvarande och delaktig pedagog som en självklarhet i verksamheten. Du är ansvarstagande och arbetar strukturerat, samt använder pedagogisk dokumentation för att reflektera och analysera tillsammans med barn och kollegor. Du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att skapa goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Att vara tydlig och lyhörd i sin kommunikation och van vid att anpassa sitt sätt att kommunicera efter rådande situation, ser vi som en förutsättning i arbete med människor. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande, du tycker om att leda och motivera andra, och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper.


KVALIFIKATIONER

  • Behörig förskollärare med legitimation mot yngre åldrar
  • Digital kompetens
  • Systematisk kvalitetsarbete (Kunskap kring att kunna analysera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas och lära i enlighet mot målen).
  • Erfarenhet av processinriktat arbetssätt


FÖRMÅNER

  • Bra pensionsavtal (Collectum)
  • 2 lediga klämdagar/år
  • Pedagogiska måltider
  • Arbetskläder

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Förskola 74:an

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Stiftelsen Birkagården

Dela jobbannonsen

Anmäl annons