Jobbsafari är en del avschibsted logo

Stadsarkitekt/ samhällsplanerare

KROKOMS KOMMUN · Krokom · Ansök senast 4 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

-En kommun med plats för växtkraft!

Söker du en utmaning i en spännande kommun som växer och utvecklas? Har du chefserfarenhet, brinner för samhällsplanering och vill vara med på vår utvecklingsresa? Då är det här jobbet för dig!

Krokoms kommun är i en stark tillväxtfas och söker en erfaren samhällsplanerare för att leda planavdelningen.

Du ska tillsammans med våra planarkitekter driva den fysiska planeringen framåt och med engagemang förmedla visioner till genomförande. Du verkar för att god arkitektur och andra kvaliteter följer med hela vägen från översiktsplan via detaljplaner till bygglov och utformning av allmän platsmark. Kommunen står också mitt i en digitaliseringsprocess som är nödvändig för att möta framtidens krav.

Du har en central roll att i nära samarbete med övriga funktioner inom samhällsbyggnad se till att kommunens visioner och mål förverkligas på ett långsiktigt hållbart sätt.

Du kommer vara direkt underställd kommundirektören och medverka i olika grad vid nämndssammanträden och ledningsgrupper.

Din kompetens

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med samhällsplanering som inriktning, ex arkitekt eller ingenjör. Vi ser att du har arbetserfarenhet inom sektorn och chefserfarenhet i någon form. Tjänsten kräver också att du har körkort för bil.

Vi önskar också att du har ett genuint intresse för samhällsplanering, gestaltning och kulturmiljö och har erfarenhet av digitalisering inom samhällsbyggnadssektorn.

Eftersom rollen kräver breda kontakter måste du tycka om och ha lätt för att samarbeta med andra, såväl internt med kolleger och förtroendevalda som externt med olika intressenter. En kommun arbetar med service till medborgarna varför du måste vara serviceinriktad och kommunikativ och ha en vilja att utveckla dig själv inom området.

Du är van att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt både i projekt och i olika samarbeten. En nödvändighet är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

Erfarenhet från offentlig sektor är en merit, dock inte ett krav.

Utvecklas med glädje

Krokoms kommun har ett ledarutvecklingsprogram som du som chef automatiskt blir del av. Det innefattar både ledarforum där samtliga chefer träffas 4 gånger per år under ledning av kommundirektören, och ett utbildningsprogram som leds av externa konsulter. Grunden är ”Det goda ledarskapet” som är en beskrivning av vad som förväntas av Krokoms kommuns chefer. Vi har också utvecklat en plattform för ”Det goda medarbetarskapet” för att vi ska ha en gemensam bild av vad som förväntas och vad vi behöver utvecklas inom.

Övrig information

Tillsvidareanställning

I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Sista ansökningsdag: 2021-07-04

Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KROKOMS KOMMUN

Placering

Krokom

Kontaktperson

Krokoms kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons