Jobbsafari är en del avschibsted logo

ST-läkare Geriatrik och rehabilitering, Mora

ST-läkare Geriatrik och rehabilitering, Mora

Region Dalarna · Mora · Ansök senast 17 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Mora lasarett är ett akutsjukhus där vi arbetar dag- och jourtid mitt i händelsernas centrum. I upptagningsområdet bor ca 80 000 invånare, vilket dubbleras med turism både sommar och vinter.

Medicinkliniken består av tre vårdavdelningar med sammanlagt 50-talet öppna vårdplatser. Avdelningen för geriatrik- och rehabilitering ingår i Medicinkliniken på Mora lasarett och är verksam i både öppen- och slutenvård Hos oss finns kompetens inom områdena rehabilitering, demenssjukdomar och neurologi. I öppenvård finns en minnesmottagning med både sedvanlig mottagnings-verksamhet samt neurologisk mottagning. Vårt arbete sker i nära samarbete med övriga kliniker, primärvård och den kommunala vården.

Medicinklinikens övriga mottagningar och enheter består av dagvårdsmottaning, njurmottagning med dialysverksamhet, öppenvårdsmottagning för polikliniska ingrepp/snabba återbesök, medicinmottagning med stor kardiologisk och internmedicinskverksamhet inkluderande klinisk fysiologisk verksamhet och en diabetes-/endokrin enhet. Kliniken är Spur-granskad och vi arbetar med ständiga förbättringar. Medicinkliniken delar akutmottagning/AVA och IVA med kirurg och ortopedklinikerna. Här arbetar olika professioner tillsammans för patientens bästa och det gäller att vara flexibel i både tanke och handling.

ST-läkare Geriatrik och rehabilitering, Mora

Arbetsuppgifter

Hos oss ges du möjlighet att uppnå geriatrisk kompetens inklusive rehabilitering samt möjlighet till subspecialisering inom internmedicin. Tjänstens innehåll följer den målbeskrivning som finns framtagen. Tjänstgöringens upplägg sker i samråd med verksamhetschef, ST-studierektor samt handledare vid sektionen. I tjänsten ingår även undervisning av läkarstudenter.

Klinikens ST-utbildning erbjuder klinisk bredd och träning för hög kompetens liksom möjlighet till forskning och undervisning. Jourtjänstgöring på jourmottagning, även nattetid och akuta konsultationer vid somatiska kliniker ingår. Parallellt med den kliniska tjänstgöringen kommer du som ST-läkare delta i internt organiserad utbildning och externa kurser för ST-läkare. Samarbete sker också med Falu lasarett där en del randutbildning kommer att förläggas för att uppnå specialistkompetens i geriatrik.

Övrig information

För att din ansökan ska beaktas ska den efterfrågade informationen nedan finnas med och bifogas i ansökan:

  • Läkarexamensbevis
  • Svensk läkarlegitimation
  • Språkintyg motsvarande C1 nivå enligt GERS eller svenskt gymnasiebetyg
  • CV med telefonnummer och aktuell postadress
  • Personligt brev på svenska
  • Rekommendationsbrev från två arbetsplatser med aktuella referenser
  • Eventuella nödvändiga arbets-/uppehållstillstånd
  • Övriga dokumenterade meriter för tillgodoräknande (valfritt)


Kvalifikationer

Vi söker dig som har av Socialstyrelsen godkänd läkarlegitimation och ett stort intresse för geriatrik. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du är en noggrann och ansvarstagande person som ser fördelarna med ett teambaserat arbetssätt och arbete på ett mindre sjukhus.  Viss erfarenhet av rehabiliteringsmedicin samt forskningskompetens ser vi som meriterande. Meriterande är också dokumenterade goda vitsord av pedagogisk erfarenhet inom hälso- och sjukvård (t ex undervisning av studenter) och/eller dokumenterad forskningserfarenhet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i Officepaketet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är viktigt att du delar vår gemensamma värdegrund: Öppenhet, respekt och ansvar. Vi ser att du är stabil och trygg med god självinsikt, har ett gott kliniskt omdöme och lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper. Du förväntas ta eget ansvar för din tjänstgöring och kompetensutveckling vilket innebär att du aktivt efterfrågar feedback och bedömningar av din kompetens på arbetsplatsen. Du ansvarar för att dokumentera din tjänstgöring och kompetensutveckling i en portfolio som underlag för ansökan om BT-bevis.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vänta inte. Varmt välkommen med din ansökan!

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Dalarna

Placering

Mora

Kontaktperson

REGION DALARNA

Dela jobbannonsen

Anmäl annons