Sportbladet söker efter kvällsreporter

Aftonbladet · Stockholm

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Sportbladet är Sveriges största sportdestination - och vi söker nu en driven nyhetsreporter till ett av våra kvällsskift på en tillsvidareanställning. Skriver du snabbt och säkert, drar du fram vassa vinklar och gör starka intervjuer? Då ska du fortsätta att läsa!

På Sportbladet, som fyllde 20 år i maj, jobbar ett trettiotal medarbetare och ett stort antal frilansare. Vi når över 1,5 miljoner svenskar varje dag med vår journalistik och vi hanterar allt ifrån breaking news, reportage, intervjuer, sociala medier, poddar och tv till sportbiblar, magasin - och såklar Sportbladet i print som kommer ut sju dagar i veckan. Vi livesänder också sport som bland annat OBOS Damallsvenskan, Elitserien i bandy, internationell fotboll, kampsport och nationell ishockey.

Vi fokuserar mycket på att vara snabbast i nyhetsracet, på att ha flest egna nyheter och att göra den mest engagerande journalistiken - och vi söker just nu en reporter som kan bidra till allt detta och göra Sportbladet ännu bättre.

Sportbladet vill vara bäst på bevakningen av fotboll, ishockey och vintersport. Och därför är det viktigt att du kan bidra på redaktionen med din kunskap inom dessa områden. Du behöver ha jobbat i flera år på en eller flera redaktioner och vi vill att du är van att arbeta självständigt. Absolut viktigast är att du vet när du dyker på en nyhet och att du har förmågan att ta ut den nyheten journalistiskt på allra högsta nivå.

Erfarenhet
  • Mycket goda sportkunskaper
  • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvarande
  • Jobbat på nyhetsredaktioner tidigare - gärna på sportredaktion
Meriterande
  • Redaktörserfarenhet
  • Brett kontaktnät inom sport
Redaktionen bevakar all världens idrott med fokus på fotboll, hockey, vinteridrott och mästerskap och har blivit prisad för sin journalistik och innovation vid ett flertal tillfällen. Sportbladet är beläget mitt i stan på Västra Järnvägsgatan.

Du kommer att jobba från tidig eftermiddag till sen kväll eller natt i ett av våra kvällsskift och bevaka matcher, dra fram nyheter och vassa vinklar på det som händer och sker.

Vad erbjuder vi dig?
  • En stimulerande arbetsplats där du når en miljonpublik
  • Kunniga, smarta och drivna kollegor och en trevlig arbetsmiljö
  • Krävande och erfarna chefer som får dig att utvecklas varje dag
  • Engagerad publik som hjälper oss att bli bättre
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi genomför bakgrundskontroller på slutkandidaterna och tillämpar löpande urval under rekryteringen, så tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdag som är 13/12. Start för tjänsten är enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten, kontakta Sportbladets nyhetschef Johan Kingfors.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Aftonbladet

Placering

Stockholm