Specsavers söker PR-manager för ett längre konsultuppdrag

Hammer & Hanborg Sverige AB · Göteborg

·

Ansök senast 13 jan. (47 dagar kvar)

Har du erfarenhet av PR-arbete i en konsumentnära organisation? Är du en vass skribent och relationsbyggare med stark förmåga att identifiera goda PR- och kommunikationsmöjligheter?

Har du erfarenhet av PR-arbete i en konsumentnära organisation? Är du en vass skribent och relationsbyggare med stark förmåga att identifiera goda PR- och kommunikationsmöjligheter?

Nu söker vi en PR-manager till ett längre uppdrag på Specsavers i Göteborg. Detta är ett konsultuppdrag motsvarande 100% av en heltidstjänst. Du kommer att vara anställd av Hammer & Hanborg men utgå från Specsavers kontor i Göteborg. Beräknad uppstart är i januari 2021 och uppdraget sträcker sig fram till och med februari 2022.

Om Specsavers
Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 1 600 optikbutiker med cirka 30 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, New Zealand och Australien. Specsavers erbjuder produkter av hög kvalitet till fördelaktiga priser. Specsavers etablerade sig i Sverige 2004 och har idag drygt 116 butiker.

Vi är ett Great Place to Work!
Specsavers är en arbetsgivare som verkar för lika rättigheter och möjligheter för alla. Vi är alla olika, precis som de kunder vi hjälper varje dag. Vi behandlar människor rättvist och skapar en miljö där vi både respekterar och värdesätter skillnader och där vi uppskattar alla våra anställdas roll i att göra Specsavers till en ännu bättre arbetsplats.

Ditt uppdrag som PR-manager
Som PR-manager kommer du att arbeta med att stärka och utveckla Specsavers varumärke på den svenska marknaden genom olika PR initiativ. Uppdraget innebär många interna kontaktytor och du kommer att samarbeta med olika funktioner inom Specsavers i Sverige men även med PR ansvariga i andra länder samt byråer. En annan viktig del av uppdraget är att hantera och vårda relationerna till media, fackpress, samt olika bransch- och intresseorganisationer.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utveckla och förvalta PR strategi och plan för Specsavers i Sverige
 • Skapa och driva PR aktiviteter och kampanjer som syftar till att stärka Specsavers varumärke gentemot konsument och andra målgrupper inom professionen för ögonhälsa
 • Skapa och driva PR aktiviteter för nya bågkollektioner med syfte att stärka Specsavers varumärke gentemot konsument
 • Ansvara för brief, kravställan och uppföljning gentemot PR byråer
 • Omvärlds- och mediabevakning
 • Vid behov kriskommunikation och support till övriga avdelningar i mediekänsliga frågor
Din profil
Du har flera års erfarenhet av PR och varumärkesstärkande kommunikationsaktiviteter, gärna från retailbranschen. Du är initiativrik med en god förmåga att arbeta självständigt och det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat i en matrisorganisation med många interna kontaktytor. Att du gillar att bygga och utveckla relationer ser vi som en självklarhet för att trivas i detta uppdrag.

Annat som är viktigt
 • Goda kunskaper i engelska
 • Goda kunskaper i MS office, framförallt powerpoint
 • Noggrann skribent med bra känsla för det svenska språket
 • Erfarenhet av kravställan mot byråer
 • Relevant eftergymnasial utbildning inom marknad, media eller kommunikation
Låter det intressant?
Vi ser fram emot din ansökan på engelska så snart som möjligt. Urval sker löpande. Har du frågor är du varmt välkommen att Ida Krüger på Hammer & Hanborg på telefon 072-3078483 eller e-post ida.kruger@hammerhanborg.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hammer & Hanborg Sverige AB

Placering

Göteborg