Specialpedagog/Speciallärare

Värmdö Kommun · Värmdö

·

Ansök senast 16 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö gymnasium
, som är en av Stockholms mest attraktiva gymnasieskolor, ligger centralt vid Gullmarsplan i Stockholm. Skolan har ca 1250 elever fördelade på fem högskoleförberedande program: EK, ES, NA, SA och TE. Värmdö kommun är vår huvudman men våra elever kommer från hela Storstockholm.

Verksamheten fokuserar på kunskap och präglas av engagemang och kreativitet. Alla lärare på skolan är legitimerade. Centralt i skolan finns vårt fina bibliotek. För elever i behov av särskilt stöd har vi en välfungerande studio. Värmdö gymnasium är skolan där eleverna trivs och ges goda förutsättningar för lärande och ett demokratiskt förhållningssätt. Samarbete har gjort Värmdö gymnasium till en av Stockholms mest framgångsrika skolor. Nu söker vi en kunnig, kreativ och engagerad specialpedagog/speciallärare, som delar vårt fokus på lärande, samarbete och trivsel.

Rollen som
specialpedagog/speciallärare innebär att du tillsammans med den andra specialpedagogen är ansvarig för att de elever som är i behov av särskilt stöd uppmärksammas och får rätt form av stöd. Du samarbetar med undervisande lärare för att hitta fungerande arbetsformer i den ordinarie klassrumsundervisningen. Du planerar, genomför och dokumenterar det särskilda stödet i Studion, vår stödverksamhet. Du arbetar med administration av åtgärdsprogram och tekniska hjälpmedel. Du är en del i elevhälsoteamet tillsammans med kurator, skolsköterska, studievägledare och programrektor.

I Studion ges särskilt stöd till elever med läs- och skriv-, matematik- och koncentrationssvårigheter samt till elever inom autismspektrat. Där arbetar de två specialpedagogerna liksom lärare i engelska, matematik och svenska.

Att knyta kontakter, bygga relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal har du lätt för. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt. Du är initiativrik och lösningsinriktad.

Vi söker dig som
är utbildad specialpedagog/speciallärare. Du har goda datorkunskaper, vana vid digitala hjälpmedel och god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Samarbete har gjort Värmdö gymnasium till en av Stockholms mest framgångsrika skolor, och vi har ambitionen att fortsätta vara framgångsrika. Du ska dela den ambitionen.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000