Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialpedagog till Höjaskolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 4 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Till Höjaskolan söker vi nu dig som är specialpedagog och som är intresserad av att arbeta hos och tillsammans med oss! På Höjaskolan arbetar vi för att skapa en lustfylld och stimulerande lärmiljö så våra elever ska få en så god utveckling, såväl kunskapsmässigt som socialt, som möjligt. Vi skapar varje elevs bästa skola!

I ditt uppdrag som specialpedagog arbetar du på organisations-, grupp - och individnivå med kartläggning, handledning och observation av enskilda barn, elever eller grupper. Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer samt med att utveckla arbetet kopplat till stödinsatser och anpassningar för våra elever i behov av särskilt stöd.

I dina arbetsuppgifter ingår det även att hålla i utbildningar och handleda Höjaskolans medarbetare samtidigt som du stöttar skolledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd. Du ingår också i vårt elevhälsoteam, bestående av tre specialpedagoger, kurator, skolsköterska, logoped, SYV, skolpsykolog, speciallärare och skolledning, och medverkar därigenom till en ökad verksamhets- och metodutveckling på Höjaskolan.

Då tjänstens omfattning är på 50% med flexibilitet inom angivna ramar kan du kombinera uppdraget med tex studier eller annan sysselsättning på halvtid. Är du ny i yrkesrollen har du också möjlighet att få handledning av erfarna och kunniga specialpedagoger som kan lotsa dig in i yrket och på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete som specialpedagog är det meriterande.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därmed också leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen.

Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och flexibel. I ditt arbetssätt är du resultat- och utvecklingsorienterad. Vidare skapar du hållbara relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor samtidigt som du har god samarbetsförmåga. För oss är samarbete en förutsättning för både framgång och trivsel. Du ska aldrig känna dig ensam hos oss.

Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du har en god vana av och kännedom om att arbeta med digitala verktyg.

Om arbetsplatsen

Höjaskolan är en F-9-skola med cirka 510 elever och 65 medarbetare i östra delarna av Malmö. Det våra medarbetare beskriver som utmärkande hos oss är en välkomnande och stöttande miljö där man kan utvecklas i sin profession i samarbete med en skolledning som både ser och hör sin personal. Detta år fokuserar vi på utveckling av undervisningen och lärmiljöer och vi letar efter nya medarbetare som vill bidra till att vi tillsammans på hela skolan uppnår våra utvecklingsmål.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 50%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Daniel Jeppsson

040-346887

Dela jobbannonsen

Anmäl annons