Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialpedagog /Speciallärare

Internationella Engelska Skolan Göteborg Johanneberg · Göteborg · Ansök senast 5 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om oss:

Internationella Engelska Skolan Johanneberg är en årskurs 7-9 skola med 18 klasser, ca 570 elever och 60 personal. Skolan, som har funnits sedan hösten 2010, har ett tydligt fokus att skapa en trygg skolmiljö med höga akademiska förväntningar.

Vi söker nu ytterligare en specialpedagog/speciallärare att förstärka vårt elevhälsoteam.

Vi välkomnar dig, som delar vår vision, våra värderingar och det vi erbjuder våra elever, till vår skola. Vårt arbetssätt och våra värderingar grundar sig på tre stöttepelare, vilka är:

  • En trygg miljö där ordning och reda råder, där lärarna kan undervisa och eleverna kan lära sig.
  • En hög akademisk nivå, där våra elever ska ha möjlighet att nå så långt som möjligt utifrån sina förmågor.
  • Att behärska det engelska språket - nyckeln till världen.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en internationell och stimulerande miljö, där intresset för barns och ungdomars utveckling och ett professionellt förhållningssätt till arbetet på skolan är gemensamma nämnare. Alla våra specialpedagoger/speciallärare ingår både i vårt elevhälsoteam samt i ett arbetslag knutet till en årskurs.

Du kommer att vara en del av vårt Elevhälsoteam som består av ytterligare två specialpedagoger, elevassistenter, syv, kurator, skolsköterska samt rektorer. Arbetsuppgifterna utgår från examensordningen för Specialpedagog/Speciallärare. Du förväntas även arbeta i nära kontakt med pedagoger samt med elever i behov av särskilt stöd i klassrumsmiljö, mindre undervisningsgrupper samt enskild undervisning. Arbetsuppgifterna är i huvudsak på svenska men att kunna uttrycka sig i engelska i både tal och skrift är önskvärt med tanke på att vi är en Internationell Skola.

Om dig:

Vi önskar att du är en trygg, ödmjuk och handlingskraftig person. Du tar egna initiativ och arbetar strukturerat. Vi tror att du som person är flexibel, strukturerad samt lösningsfokuserad, och har förmågan att se helhetsbilden av eleven. Att skapa positiva möten med elever, vårdnadshavare och kollegor är viktigt för oss och för dig, samt en god kommunikation mellan berörda parter.

Du ser positivt på kollegialt lärande med fokus på ledarskap, relation och ämne. Vi arbetar nära i vårt arbetslag och söker dig som har en god samarbetsförmåga.

Vi vill att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt och visar stort engagemang i ditt arbete. Baskunskaper i det engelska språket är fördelaktigt, då engelska är arbetsspråket på skolan.

De digitala plattformar som vi använder är Google och SchoolSoft.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lärarexamen med vidareutbildning till specialpedagog/speciallärare eller dig som just nu befinner dig i dina specialpedagogstudier.

Du har kompetens inom årskurserna 7-9.

Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och utför ditt arbete i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Du har lätt för att samarbeta och se sammanhang.

Du har god förmåga att driva ditt arbete självständigt och kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Inom IES används engelska som arbetsspråk mellan kollegiet.

Dina arbetsuppgifter:

  • Ansvara och leda arbetet i skolans elevhälsoteam tillsammans med vår Student Care Coordinator och resten av skolledningen.
  • Handleda personal i specialpedagogiska frågor.
  • Ansvara för utredningar samt dokumentation kring elever i behov av särskilt stöd.
  • Ansvara för ansökningar om tilläggsbelopp och särskilt stöd till kommuner.
  • Undervisning en mot en och i mindre grupper

Lön:

Individuell lönesättning

Friskvårdsbidrag 1000kr


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Rekrytering till tjänsten kommer att pågå under annonseringstiden så gör gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.




Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Internationella Engelska Skolan Göteborg Johanneberg

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons