Specialpedagog sökes till Näsetskolan

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 15 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Näsetskolan är en F-3 skola med 320 elever. Skolan ligger i ett villa/radhusområde med gångavstånd till havet. Vi har tre team som har ett extra fokus på elevhälsa. Elevhälsoteamet (EHT) Trygghetsteamet och RASTA. Dessa team arbetar parallellt. Alla med utgångspunkt i skolans ledord: Trygghet Samarbete Kunskap. Som specialpedagog hos oss är du en viktig medarbetare i EHT. En stor del av arbetet handlar om att hjälpa elever genom att stötta och handleda lärare. Det är viktigt att du är synlig i verksamheten och att du finns där eleverna är. Du samverkar med undervisande lärare, elever, vårdnadshavare, rektor, samt övriga yrkesprofessioner i EHT. Arbetsuppgifterna är varierande, från individuella insatser till mer övergripande arbete på grupp- eller skolnivå. Tillsammans med befintlig specialpedagog, förstelärare och biträdande rektorer driver du arbetet med att utveckla undervisningen. Eftersom du ska vara en spjutspets i det pedagogiska arbetet erbjuder vi goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialpedagog. Erfarenhet från arbetet är meriterande. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har en god förmåga att se helheten och vad som behövs för att skapa goda förutsättningar för lärande. Du delar vår syn på och vill arbeta för, att skolan ska vara tillgänglig för alla elever. Som person är du lyhörd och har en god samarbetsförmåga med kollegor, elever och vårdnadshavare. Vidare kräver arbetet att du är flexibel och har god förmåga att ta egna initiativ. Välkommen med din ansökan! Tjänsten kommer att tillsättas under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Anders Höglund

031-367 34 93