Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialpedagog med bred kompetens

GRUNDSKOLA, GYMNASIESKOLA OCH FRITID · Stockholm · Ansök senast 21 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Metapontums elevhälsoteam team söker nu förstärkning med en ny kollega som vill bidra och självständigt driva utveckling med sin erfarenhet och breda kompetens. Vi efterlyser dig som har ett starkt personligt engagemang och vet att din roll som specialpedagog innebär ett kontinuerligt lärande med spännande utmaningar. I skolans EHT team finns skolsköterska, skolkurator, socialpedagog speciallärare, skolpsykolog och skolläkare.

Vi söker dig som är behörig specialpedagog med spetskompetenser inom ett eller flera av följande områden; språkstörning, neuropsykiatriska funktionshinder, läs- och skrivsvårigheter och svenska som andra språk .

Vi vill att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt och att du har god kännedom om vilka digitala hjälpmedel som finns och stor vilja att följa utvecklingen inom IT och forskning kopplad till ett gott lärande. Vi vill också att du har erfarenhet av dokumentation när det gäller elever i behov av särskilt stöd.

Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat bemötande som leder till ökad måluppfyllelse. Du bidrar till att eleven känner delaktighet och får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar, med fokus på en god självkänsla.

Arbetet innebär att du specialpedagog arbetar direkt med elever.

I arbetsuppgifterna ingår förutom att du undervisar elever, att du ger stöd och råd till lärarna och arbetslag om anpassningar inom klassens ram. Du skriver åtgärdsprogram av god kvalitet p, som tas fram i samråd med kollegor, eleven och vårdnadshavare. Inom din spetskompetens ger du även handledning till skolans pedagoger och arbetslag. Du skriver och talar korrekt svenska och har en god förmåga att skapa relation till kollegor, elever och vårdnadshavare.


Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande uppdrag och trevlig gemenskap med duktiga medarbetare. Pedagogiska måltider, friskvård, relevant fortbildning och tillgång till ett fantastiskt elevhälsoteam ser vi som självklara inslag i vår personalpolicy. Verksamheten är nu i en viktig utvecklingsfas så du får stora möjligheter att påverka uppdragets innehåll och dess utformning för framtiden.


Grundskolan Metapontum har elever från förskoleklass till årskurs 9 och vi har idag ca 530 elever. Den är belägen i ett fint kulturhus mitt i Långbroparken i Älvsjö. Eleverna omges av en trygg och harmonisk miljö nära naturen i en av Stockholms vackraste parkidyller. Skolan har både musik och kreativ matematik som profiler, inklusive spetsutbildning i matematik från årskurs 7.

Metapontum präglas av en skolkultur där trygghet, lärandero, mångfald och goda förebilder ska stödja varje elevs individuella förutsättningar till en framgångsrik personlig utveckling inför ett vuxenliv. Verksamhetens alla delar genomsyras av höga ambitioner och mål.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänstens omfattning är100% .

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

GRUNDSKOLA, GYMNASIESKOLA OCH FRITID

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Metapontum AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons