Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialpedagog eller speciallärare till Kryddgårdsskolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 30 jan. (10 dagar kvar)

Heltid

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är specialpedagog eller speciallärare och som är intresserad av ett nytt uppdrag hos oss på Kryddgårdsskolan!

I vårt elevhälsoteam idag finns både specialpedagoger och speciallärare, vilket gör att vi kan vara flexibla i vår organisation när vi rekryterar en ny kollega. Beroende på om du som söker är specialpedagog eller speciallärare kommer att vi att organisera vårt arbete så att allas kompetens kommer till sin rätt.

Som specialpedagog hos oss arbetar du framförallt för att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering till våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att:
  • identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen åt våra elever
  • i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer
  • genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar
Du kan också komma att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare. Du samarbetar nära dina kollegor och informerar regelbundet skolledningen, och övrig personal på skolan, om utvecklingen och vilka åtgärder du har vidtagit.

Som speciallärare arbetar du med att planera- och genomföra undervisning, kartläggningar, handledning och observation av både enskilda barn, elever och grupper. Specialläraren medverkar också i verksamhets- och metodutveckling samt blir ett stöd för ledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Du ingår i skolas elevhälsoteam som består av tre specialpedagoger, speciallärare, socialpedagog, två elevkoordinatorer, kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och skolpsykolog och bitr rektor och som leds av rektor. På Kryddsgårdsskolan arbetar vi med EHM-modellen för vårt gemensamma lärande där EHT, skolledning och pedagoger samarbetar för att våra årskurser ska utvecklas så långt som möjligt. Hos oss är det viktigt att allas kompetenser tas tillvara så att det gynnar våra elever. Elevhälsan på Kryddgårdsskolan är väl utbyggd och vi arbetar ständigt för att förbättra vårt arbete.

Skolans åtagande riktar sig mot ledning och stimulans och särskilt vad gäller elevers läsförmåga och trygghet på raster. Nu söker vi dig som vill stötta våra elever i F-3 med gott stöd i skickliga kollegor.

Tillsammans skapar vi varje elevs bästa skola!

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogexamen alt. en speciallärarexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete som lärare och som specialpedagog/speciallärare är det meriterande. Du har insikt och kunskap inom skolutveckling och om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en förvärvad kunskap och erfarenhet av handledning/fortbildning, elevhälsoarbete och av att arbeta med dokumentation- pedagogiska utredningar, extra anpassningar och särskilda stöd/ åtgärdsprogram.

Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför även leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du är van vid och har kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

För att passa i vårt elevhälsoteam är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga samt att du trivs när du får samarbeta med olika yrkeskompetenser.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmös östra delar i de grönskande områdena mellan Cronhielmsparken och Östra kyrkogården ligger Kryddgårdsskolan och hos oss går ca. 430 elever. Hösten 2018 inledde vi ett arbete för att stärka vår, vår redan starka, hållbarhetsinriktning. Det gör vi praktiskt genom att fokusera på de 17 globala hållbarhetsmålen som därför genomsyrar undervisningen hos oss. I det arbetet arbetar vi mot teoretiska bakgrunder vilka vi därefter försöker omsätta i praktiken. Hittills har detta bl. a. lett till att vi under våren 2019 färdigställt ett miljöhus och även fått husdjur i form av bin i kupor.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Julia Ljungberg

0723-506579