Jobbsafari är en del avschibsted logo

Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning till Sockerbruksskolan

Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning till Sockerbruksskolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 1 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en speciallärare med inriktning utvecklingsstörning till Sockerbruksskolan!

Sockerbruksskolan är en grundsärskola med inriktning autism för elever i årskurs1-9. Som speciallärare arbetar du med att planera- och genomföra undervisning, kartläggningar, handledning och observation av både enskilda barn, elever och grupper. Du ansvarar för en klass med 3-4 elever och samarbetar med ytterligare en pedagog samt elevassistent och lärarassistent. Du kommer också ingå i skolans lärarteam, där ni tillsammans planerar undervisningen för eleverna. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö där de ges möjlighet att växa. Som speciallärare medverkar du också i skolans verksamhets- och metodutveckling. Då en del av våra elever omfattas av LSS och verksamheten delvis går över till LSS-verksamhet efter skoltid kan samarbete med LSS-verksamheten förekomma såväl som andra aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en speciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärare, gärna i grundsärskola, och med elever med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt är en tydlig ledare i klassrummet.

För att passa som speciallärare hos oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett lågaffektivt bemötande, du bygger goda relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Då ingen dag är den andra lik måste du trivas i en föränderlig miljö samt ha god flexibilitet och förmåga att lätt anpassa dig utifrån situation. Vidare ser du kollegialt lärande som en framgångsfaktor för att utveckla undervisningen och elevernas lärande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Sockerbruksskolan är en grundsärskola för elever med autism och intellektuella funktionsvariationer (IF), med fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9.7 i samma lokaler och med samma personal. Skolan ligger i Oxie kyrkby, med närhet till grönområde, bad och Oxie centrum. Vi har mellan 25-30 elever fördelade på åtta små klasser med 3-4 elever i varje. Antalet platser på skolan varierar utifrån behov av fysiska anpassningar för eleverna. Flertalet av våra elever läser ämnesområden. Både skolledning och personalen som arbetar med eleverna har alla kompetens och erfarenhet inom lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik, autism och intellektuella funktionsvariationer (IF).

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Lisa Bodin

073-3835415

Dela jobbannonsen

Anmäl annons