Speciallärare i matematik till Pauliskolan

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 23 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Pauliskolan söker nu en speciallärare med specialistkunskap i matematik på gymnasienivå.

Som speciallärare har du en utvecklande roll i skolans arbete med elevernas måluppfyllelse. Genom att verka för en relationell, didaktisk, fysisk och digital miljö som främjar alla elevers lärande, utveckling och trygghet bidrar du till skolans didaktiska utvecklingsarbete inom din inriktning.

Som speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam. Du samverkar med skolans personal och deltar i det löpande arbetet, såsom kartläggning av elevers och gruppers behov, analys av behoven i förhållande till kunskapskrav, centralt innehåll och elevers lärande, samt planering och genomföring av undervisning. Vidare arbetar du med att följa upp elevernas lärande och utvärdera undervisningen. Du förväntas aktivt ta del av pedagogisk forskning samt använda och sprida forskningsrön och forskningsmetoder för att stärka elevers lärande och måluppfyllelse.

I din roll som speciallärare är du en del av och bidrar till skolans systematiska kvalitetsarbete genom att bidra till uppföljning och analys, samt genomföra och följa upp aktiviteter som processledning, handledning och utbildningsinsatser inom ramen för skolans prioriterade åtagande. Slutligen deltar du som speciallärare också i det förvaltningsövergripande nätverket för specialpedagogiskt förbättringsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har speciallärarexamen med lärarutbildning i botten och behörighet att undervisa i matematik på gymnasienivå. Du har även gedigen arbetslivserfarenhet som speciallärare och gymnasielärare i matematik. Om du har behörighet att undervisa i flera ämnen på gymnasienivå ser vi det som ett plus.

Du har en god pedagogisk och didaktisk förmåga som innebär att kunna undervisa och lära ut till elever med olika förutsättningar och förkunskaper på ett individanpassat, flexibelt och dynamiskt sätt. Vidare har du en god digital förmåga och kunskap om kompensatoriska hjälpmedel. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet mot elevernas måluppfyllelse. Du har även god insikt i speciallärarens roll i det systematiska kvalitetsarbetet.

För tjänsten är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga då ditt arbete kräver kontinuerligt samarbete med personal inom olika befattningar. Du har ett relationellt förhållningssätt och en god social kompetens, samt ett gott bemötande mot såväl elever som kollegor. Vidare är du analytisk, effektiv och lösningsorienterad.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid. Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. Samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet på gymnasie- och vuxenutbildningsnivå. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete.

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida pauliskolan.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-01-11 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Christer Månsson

0705-184777